maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofprijs gaat weer omhoog

lees ook ...

DNA- voorzitter ontvangt nieuwe bundel met strafrechtelijke ...

De Stichting voor de Rechtsorde in Suriname (SriS) heeft twee exemplaren van het boek 'SRiSbundel Strafrechtelijke wet- en regelgeving' overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinu...

Geruchten uit ambtelijke kringen doen de ronde dat de benzineprijzen per 05 maart worden aangepast. De prijs voor diesel gaat met wel SRD 0.99 omhoog naar SRD 19.43 per liter terwijl unleaded met SRD 0.97 stijgt naar 19.43 per liter. V-Power gaat SRD 23.10 per liter kosten.

De regering heeft nog geen officiële mededeling gedaan over de aanpassing. De stijging komt door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne die de internationale prijs heeft doen stijgen naar meer dan US$ 110 per vat. De Verenigde Staten (VS) en hun bondgenoten hebben om de prijs beheersbaar te houden, aangegeven olie vrij te zullen geven uit de reserves. Maar een stijging is toch niet uitgesloten.

Op vrijdag 25 februari 2022 had minister Armand Achaibersing aangegeven dat de Ukraine-oorlog gevolgen kan hebben voor Suriname en hij vroeg aan de samenleving om zuinig om te gaan met brandstof. De Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) hebben over de stijging, zo zij het al weten, nog niets losgelaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijs gaat weer omhoog