zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstofprijs gaat weer omhoog

lees ook ...

Auto bijgetankt, maar niet betaald

 Een chauffeur meldde zich aan bij een pompstation in Paramribo, en liet zijn tank met ruim SRD.800,- aan benzine bijvullen. Op het moment dat er van hem werd verwacht dat hij zou afrekenen reed de au...

Geruchten uit ambtelijke kringen doen de ronde dat de benzineprijzen per 05 maart worden aangepast. De prijs voor diesel gaat met wel SRD 0.99 omhoog naar SRD 19.43 per liter terwijl unleaded met SRD 0.97 stijgt naar 19.43 per liter. V-Power gaat SRD 23.10 per liter kosten.

De regering heeft nog geen officiële mededeling gedaan over de aanpassing. De stijging komt door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne die de internationale prijs heeft doen stijgen naar meer dan US$ 110 per vat. De Verenigde Staten (VS) en hun bondgenoten hebben om de prijs beheersbaar te houden, aangegeven olie vrij te zullen geven uit de reserves. Maar een stijging is toch niet uitgesloten.

Op vrijdag 25 februari 2022 had minister Armand Achaibersing aangegeven dat de Ukraine-oorlog gevolgen kan hebben voor Suriname en hij vroeg aan de samenleving om zuinig om te gaan met brandstof. De Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) hebben over de stijging, zo zij het al weten, nog niets losgelaten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstofprijs gaat weer omhoog