donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Brandstichting voorkómen, maar brandstichter opgesloten

lees ook ...

Geheugenverlies Desi Bouterse in Fort Zeelandia – CNN:...

- Geheugen verlies van Bouterse, kan zich maar weinig herinneren - Federatie van Organisaties van Leerkrachten legt voor één dag het werk neer - Pagara-festijn één van de meest fantastische jaarafsl...

Een benadeelde deed op zondag 19 juni aangifte op een politiebureau te Paramaribo ter zake brandstichting op zijn woonadres te Paramaribo Noord. De verdachte Ruben K. die ervan verdacht werd zich schuldig te hebben gemaakt aan brandstichting werd in de ochtend van zaterdag 02 juli door de politie van Recherche Paramaribo opgespoord en aangehouden.

De verdachte heeft middels gasoline brand gesticht in de garage van de woning. Oplettende buren die het vuur zagen, kwamen direct in actie en konden erger voorkomen. Bij het zien van de buren maakte de verdachte zich uit de voeten. De verdachte Ruben K. kon alsnog in beeld worden gebracht en werd door rechercheurs op 02 juli in Paramaribo aangehouden.

Bij de voorgeleiding heeft legde de verdachte een volmondige bekentenis af, waaruit bleek dat hij door een onbekende manspersoon is benaderd voor het plegen van het strafbare feit. Hiervoor zou hij als vergoeding een groot geldbedrag in Surinaamse Dollars ontvangen. Als voorschot kreeg hij een bedrag van SRD 1000 en zou het resterend deel na voltooing van de strafbare handeling ontvangen.

Een tweede verdachte, Hendrik T. die ook was aangehouden is na te zijn voorgeleid en verhoord heengezonden, aangezien zijn aandeel in deze niet kon worden bewezen. Ruben werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrandstichting voorkómen, maar brandstichter opgesloten