maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Brand Wintiwai: 4 moeders en 7 kinderen dakloos

lees ook ...

Japanse grant voor NVB en Wi Uma Fu Sranan

De Nationale Vrouwenbeweging(NVB) heeft zestigduizend US dollar aan grant ontvangen voor hun projecten. Met dit geld hoopt de organisatie hun opvang en trainingsfaciliteit te renoveren in het district...

De vier gezusters Adel, en hun zeven kinderen hebben vanochtend, donderdag 20 mei om 6 uur hun ruime stenen familiehuis aan de Watamaleostraat 25 plus inboedel te Wintiwai door brand verloren. De brand begon in het plafond van Chantal Adel, de jongste zus van 22 jaar, die opgenomen is in het ziekenhuis omdat haar rechterbeen van enkel tot dijbeen in brand stond. Ze rende schreeuwend en brandend de voorzaal binnen en wekte de andere zussen die met hun totaal zes kleine kinderen het huis uit renden, zodat iedereen verder ongedeerd bleef.

Huis en inboedel waren binnen tien minuten totaal verwoest en de brandweer kon alleen nablussen. De familie Adel was niet verzekerd. Als Louis Vismale van 1 voor 12 ariveert, twee uren na de verwoestende brand, heeft de elf personen tellende familie dankzij hun lieve buren, familie Castillon, gebaad, gegeten en zitten zij met grote schrikogen in hun garage.

Randy van 23 jaar ontkoppelden de gasflessen en dat is het enige materiele dat gered werd uit het huis dat een afmeting had van 12 bij 10 vierkante meter. Lichtpunt is wel dat Chantals baby, Clarence van 7 maanden, ongedeerd is gebleven. De zusters Peggy, Joan en Muriel Adel (respectievelijk 37, 38 en 39 jaar) zitten met de baby en hun 6 kleintjes van tussen 2 en 12 jaar heel erg aangedaan in de garage.

De familie Castillon belde ook hulpverlener Vismale, die de oudste zuster Peggy Adel srd3000 gaf om kleding en voeding te kopen voor het grote gezin, uit de donatie van de heer Collin uit Nederland. De buren is gevraagd om in de buurt twee appartementen te huren, waarvoor 1 voor 12 gedurende drie dagen en nachten zal betalen. Vismale stelt zich persoonlijk garant voor een lening van srd 100.000 van de srd 300.000, (Euro 15000) die nodig is om met spoed een afdak met een kamer voor de grote familie te bouwen. Van het Korps Brandweer Suriname werd bij monde van voorlichter Coats vernomen dat de melding binnen kwam om half zeven, de brandweer arriveerde 6.35 en had om 6.51 alles geblust. Omdat de familie niets meer heeft is alle hulp welkom, donaties in srd. kunnen gestort worden op de De Surinaamsche Bank nummer SRD 9857923 en in Euro’s.2538989.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrand Wintiwai: 4 moeders en 7 kinderen dakloos