zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
5
(1)

Brand verwoest kindertehuis Zout der Aarde

lees ook ...

Presidentiële monitoringsteam bezoekt minister Sozavo

‘Brede Welzijn voor de mens met een beperking’ is een Presidentiële Monitoringsteam. Op 10 mei jongstleden was dit team bij minister Ines Pané van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voor een constructi...

Een tragische brand heeft maandagmiddag het Kindertehuis Zout der Aarde, inclusief de peuter/kleuterschool Richel Jozef School, volledig verwoest. Hierdoor zijn 40 kinderen plotseling dakloos geworden.

Volgens Olton Pinas, de voorlichter van het Korps Brandweer Suriname, is de brand ontstaan doordat een 10-jarige jongen met een aansteker speelde op een bed. Het vuur verspreidde zich snel nadat het matras vlam vatte.

De jongen, die net terug was van vakantie, had de aansteker meegebracht naar het tehuis. Op het moment van de brand waren er 20 kinderen en enkele begeleiders aanwezig, terwijl de overige 20 kinderen nog op vakantie waren en deze week zouden terugkeren.

Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, hoewel een hond het niet heeft overleefd. Het kindertehuis was echter niet verzekerd tegen brand, wat de situatie nog moeilijker maakt voor de getroffenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrand verwoest kindertehuis Zout der Aarde