vrijdag 2 juni 2023
28 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Brand in kostschool Guyana; 19 kinderen dood

lees ook ...

Zorgwekkende afname lederschildpaddenpopulaties in de Guiana...

De dienst 's Lands Bosbeheer/Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas een belangrijke nationale workshop gehouden. Het hoofddoel van deze workshop was om de implementatie en aanpass...

Gisternacht heeft er een grote brand gewoed in Guyana in een schoolslaapzaal in dde stad Mahdia meer dan 200 kilometers van Georgetown, waarbij er 19 schoolkinderen omkwamen. 15 kinderen stierven ter plekke, terwijl vi er kinderenin het ziekenhuis kwamen te overlijden. Vele anderen raakten ook gewond.

Het gebouw in de stad Mahdia, waar er goud en diamant gemijnd wordt, was al volledig in vlammen opgegaan tegen de tijd dat brandweerlieden rond middernacht arriveerden. Zes gewonde kinderen werden naar de hoofdstad Georgetown gevlogen, terwijl minstens 17 anderen werden opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis.

Twee mijnwerkers die in hetzelfde gebouw woonden, redde de kinderen van hun buren en liepen daarbij brandwonden op.

De nachtelijke brand was mogelijk brandstichting, zeiden de politie en brandweer van Guyana gisteren. De verdenking is, dat een leerling wiens telefoon was afgepakt, de brand op haar geweten heeft. De slachtoffers waren bijna allemaal Inheemse kinderen van verder liggende dorpen.

Wij Surinamers zijn diep getroffen door dit vreselijke gebeuren in Guyana en wensen de Guyanezen en in het bijzonder de familieleden van de overleden kinderen veel sterkte toe.

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrand in kostschool Guyana; 19 kinderen dood