Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Brand in het gebouw van stichting De Stem in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 17 At 16.56.01

Vanmorgen rond 8 uur ‘s morgens is er brand uitgebroken aan de ”De Boerbuitenweg 76 te Paramaribo”. Het gaat om het gebouw van “stichting De Stem”, een Christelijke organisatie welke bekend staat om onder andere het verlenen van zorg aan drugs verslaafden en ex-verslaafden.

Twee kamers die van steen waren opgetrokken, zijn uitgebrand. Het houten hoofdgebouw heeft schroei-, roet- en waterschade opgelopen. Er werd aangegeven dat een medebewoner de hele avond tekeer is gegaan en spullen waaronder een televisie kapot heeft geslagen. Het vermoeden bestaat dat deze persoon het vuur moet hebben aangestoken. De brand is in één van de stenen achterkamers begonnen. Het houten gebouw begon niet lang daarna ook te roken. De brandweer was binnen enkele minuten ter plaatse.

Van de woordvoerder van de brandweer, Olton Pinas, is begrepen dat het waarschijnlijk gaat om brandstichting. De vermoedelijke dader is afgevoerd. Hij had een snijwond. Verder hebben zich geen andere persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het pand is verzekerd tegen brand.

Whatsapp Image 2020 08 17 At 16.56.01 1

Cuturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Isdatzo
maandag 17 augustus 2020 17:44

Wat een vermoeiende mensen hebben wij in ons prachtige land.
Brandje aansteken, och och wat dapper.
Ik denk dat we in Suriname eerst maar wat gevangenissen bij moeten bouwen want die krijgen we met gemak vol.

Ma joosje
maandag 17 augustus 2020 18:44

Tijd dat er harder gestraft word. Teveel mensen zijn gek geworden drug gebruikers alleen maar meer. Moe te zien dat we afglijden naar veel narigheid.. gelukkig zijn er nu mensen die aan het werken zijn die het land weer op de rails zullen zetten.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen