woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(1)

Brand in de Heerenstraat

lees ook ...

Nationaal verbroedering en eenheidsevenement bij monument Ja...

Bij het monument van Jagernath Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein vond op 21 september een ceremonie plaats ter gelegenheid van de Nationale Dag van Verbroedering en Eenheid. Deze plechtigheid vie...

Securityguard Doelwijt zag een vlammetje in een pand in de Heerenstraat, dat heel snel groot vuur werd en sloeg alarm. De medewerkster van 115 aan de andere kant van de lijn was in eerste instantie niet overtuigd. Toen zij eenmaal begreep dat het hier niet ging om een grappenmaker, arriveerde de brandweer “behoorlijk snel”.

Doelwijt is nog steeds geraakt door wat hij meemaakte.  De bewaker heeft geen idee wanneer de brand is ontstaan. “Ik zag een klein vlammetje binnen bij Brasa. Daarna ging het heel snel.” In een mum van tijd stonden panden in de directe omgeving in brand. De ware Tijd heeft informatie dat zeker één van de panden leeg stond. Een mogelijkheid is dat junkies actief zijn geweest. Twee van de panden zijn volledig afgebrand.

Omstanders beweren dat de brand rond half vier in de ochtend begon. De brandweer is lang daarna nog bezig geweest en deed alles om het gebouw waarin tandarts Ashruf is gevestigd te redden. Er was water- en schroeischade. De panden waarin het Brasa-eethuis en Macintosch Media gevestigd waren. Het gebouw van Self Reliance is gespaard gebleven.

Bron Foto: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBrand in de Heerenstraat