donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Boyscouts Suriname doen mee aan Jamboree in Zuid-Korea

lees ook ...

Man aangehouden met 4,3 kilogram cocaine op luchthaven Surin...

Een man is onlangs met 4,3 kilogram cocaïne in zijn koffer aangehouden. De aanhouding heeft plaatsgevonden op de Johan Adolf Pengel Luchthaven op Zanderij. Het Bestrijding Internationale Drugsteam ...

De Surinaamse padvinders nemen deel aan de World Scouts Jamboree 2023, die van 01-12 augustus in Zuid-Korea wordt gehouden. Een delegatie van de boysscouts werd op zaterdag 29 juli 2023 op het presidentieel paleis ontvangen door het staatshoofd, die beschermheer en daarmee ook Chief Scout van de nationale scoutingorganisatie is. De groep vertrekt op maandag 31 juli.

Rudi Esajas, hoofdcommissaris van de Boy Scouts van Suriname, gaf aan dat het bezoek aan de president een tweeledig karakter had; enerzijds vanwege het 99-jarig bestaan van de organisatie vandaag en anderzijds vanwege de deelname aan het evenement in Zuid-Korea. Het staatshoofd heeft volgens de hoofdcommissaris de groep uitgeleide gedaan en de 10 scouts heel veel succes toegewenst.

Chief Scout Santokhi bond bij deze gelegenheid de nationale das voor de unitleider en overhandigde hem daarbij ook de Surinaamse vlag. De president noemde deze plechtige ceremonie een bijzondere eer. Hij is ervan overtuigd dat de scouts als vertegenwoordigers van Suriname, het land op de kaart zullen zetten.

De Chief Scout roemde het feit dat de pioniers de padvinderij steeds hebben overgedragen aan jongeren en dat al 99 jaar. Het staatshoofd toonde zich ermee ingenomen dat de jongeren steeds worden klaargestoomd om Suriname op een waardige wijze uit te dragen. De Chief Scout vroeg om vraagstukken als discipline, waarden en normen hoog te houden bij de jongeren. Verder zullen ook kwesties als jeugdcriminaliteit, armoede, werkloosheid en de rol van jongeren in de aanpak van klimaatsverandering, met deze groep besproken moeten worden

De Wereldjamboree wordt eens in de vier jaar georganiseerd. Het gaat om een grote activiteit, waarbij 50.000 scouts uit 158 landen bij elkaar komen om te kamperen. Er wordt dan over verschillende onderwerpen met elkaar van gedachten gewisseld, terwijl er ook culture uitwisseling plaatsvindt.

“Het is eigenlijk een wereldervaring die je opdoet, want je ziet scouts uit verschillende landen en je hebt de kans om ook de manier zoals zij het padvindersspel beleven, mee te maken”, aldus hoofdcommissaris Esajas. Zuid-Korea heeft groots uitgepakt met een nieuwe kamp verspreid over acht vierkante kilometers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoyscouts Suriname doen mee aan Jamboree in Zuid-Korea