vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
5
(1)

Boy Scouts Suriname bespreekt samenwerking en chief scout-voorstel met Santokhi

lees ook ...

President benadrukt ommekeer in Suriname: van diepe crisis n...

“Sinds de overname van de regering onder mijn leiderschap ruim drie en een half jaar geleden, heeft Suriname een opmerkelijke transformatie ondergaan van een diepe crisis naar een periode van duurzame...

Op donderdag 18 januari 2024 bracht het bestuur van Boy Scouts Suriname een bezoek aan president Chandrikapersad Santokhi, die hen verwelkomde op het Kabinet van de President. Boy Scouts Suriname, een van de drie scoutingorganisaties in het land, omvat zowel jongens als meisjes van diverse leeftijdscategorieën. Hoewel de organisatie sinds 1972 actief is, markeert 29 juli van dit jaar het 100-jarig bestaan van de scouting in Suriname.

Tijdens de ontmoeting met het staatshoofd bespraken Glenn Kranenburg (hoofdcommissaris), Rudi Esajas (hoofdkwartier commissaris) en Wilgo Koster (hoofdkwartier commissaris) verschillende zaken, waaronder mogelijke samenwerking en het aanvaarden van een chief scout.  Esajas benadrukte dat volgens de Surinaamse statuten de hoogste gezagsdrager in het land gevraagd kan worden om chief scout te worden, de hoogste positie binnen de scouting in Suriname.

Esajas gaf aan dat het gesprek zeer positief was en dat beide partijen het erover eens zijn dat er meer gedaan moet worden voor de jongeren in het land. De Boy Scouts-organisatie kan hier een significante bijdrage aan leveren. Koster merkte op dat, gezien de kwesties rond jeugdbeleid, het waardevol is om van de president zelf te horen hoe hij hierover denkt en welke stappen al zijn ondernomen.

“Het enige dat het bestuur van Boy Scouts Suriname nu kan doen, is dit bevestigen en bekijken hoe ze het verder kunnen ondersteunen, gezien het een jongerenorganisatie betreft”, aldus Koster. Kranenburg voegde eraan toe dat het een constructief gesprek was en dat de organisatie verheugd is dat de president het verzoek tot chief scout onmiddellijk heeft geaccepteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoy Scouts Suriname bespreekt samenwerking en chief scout-voorstel met Santokhi