maandag 26 september 2022
25.5 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
5
(2)

Boven-Suriname kampt met groeiend Covid-19-besmettingen

lees ook ...

Exchange rates causes serious concern for President Santokhi...

Surinamese President Santokhi has just released a statement in which he indicates that exchange rates are also of serious concern to him. He also briefly discussed the 35% retention scheme, which take...

Berichten van de Medische Zending melden dat er een toename is van Covid-19-positieven in het Boven-Surinamegebied. Arend Zandveld, hoofd van de MZ-polikliniek te Ladoani zegt, “We krijgen ook meldingen dat er heel veel personen met hoge koorts en Covid-19-verschijnselen in de diverse dorpen zijn, maar zij weigeren naar de poliklinieken te komen. Ze willen niet dat er een swab van hen wordt genomen”.

Er waren tussen 27 augustus en 9 september 49 van de 71 burgers die werden getest positief. Een sterk  vermoeden bestaat, dat de aantallen hoger liggen. Het hoofd van de Medische Zending heeft reden om aan te nemen, dat de cijfers veel hoger liggen, maar de gemeenschap gelooft nauwelijks in Covid-19. “Ze menen dat er momenteel gewoon een hevige griep heerst. Zij nemen eerder een stoombad of slikken paracetamol”, legt hij uit.

Maureen van Dijk-Wijngaarde, onderdirecteur Medische Zaken van MZ, is tot de conclusie gekomen, dat  de animo onder de mensen om zich in te laten enten toch groeit en het bewustzijn groter wordt. “Het gaat niet zo snel als wij dat willen, maar nu het Pfizer-vaccin er is, is de animo duidelijk groter”, volgens haar.

Er wordt normaal in de dorpen gefeest en dede oso wordt gehouden. De Covid-19-maaatregelen worden tijdens deze activiteiten niet in acht genomen. Ndepe Frits Dinge, districtscommissaris van Sipalawini ressort Boven-Suriname, bevestigt dit gedrag.

“Ik roep de mensen op om zich te laten vaccineren en zich te houden aan de MoHaNA-regels. Zo alleen kunnen wij weer normaal leven.” De kerken van de Evangelische Broedergemeente in de dorpen Botopasi, Abenaston en Pokigron zijn het afgelopen weekend niet bij elkaar gekomen vanwege de Covid-19-situatie. Nieuw-Aurora had wel gewoon kerkdienst.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoven-Suriname kampt met groeiend Covid-19-besmettingen