dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
5
(1)

Boven -Suriname heeft na 13 maanden weer staatsboten op de rivier

lees ook ...

Particuliere sector wil meer samenwerking Suriname en Guyana...

De Guyana-Suriname Private Sector Business Council heeft op vrijdag 27 januari een bezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi in verband met Suriname's en Guyana's streven om de restrictie...

De uitbraak van de covid pandemie, en het invoeren van regels om hiermee om te gaan, had het staatsvervoer een tijd in dit gebied stopgezet. Toen de NVB in 2020 weer opstartte konden de boothouders van Boven-Suriname niet meegenomen worden.  “Ze zijn toen niet begonnen, omdat alles nog in place gebracht moest worden”, zegt de directeur Fariyal Renfurm, directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB).

Vanaf vandaag kunnen bewoners van de ongeveer zestig dorpen van de  Boven-Surinamerivier weer rekenen op de staatsboten. Staatsboten varen vanaf Pambooko, het eerste dorp vanuit Atjoni, tot Stonoekoe (Langugebied). De boten zullen gecontroleerd worden door de NVB-dienst te Atjoni. “We zijn van plan om in twee dorpen langs de rivier controleposten op te zetten”, volgens Renfurm.

Na de pandemie moest “Alles – zoals contracten en ritten – moest geëvalueerd worden”, legt de directeur uit. De boothouders zijn wel maandelijks gecompenseerd. Zij hebben SRD.2000,- per maand ontvangen in de periode, dat zij niet hebben kunnen werken.

Naast de covid-19- protocollen, moeten de mensen ook zwemvesten dragen en de boot moet goedgekeurd zijn door de Maritieme Autoriteit Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoven -Suriname heeft na 13 maanden weer staatsboten op de rivier