vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Boven-Suriname aangedaan door Minister Ramadhin

lees ook ...

Linscheer is awaiting the President’s orders

Melvin Linscheer, the president's security adviser, has no intention of making a significant response to remarks made by Ronnie Brunswijk, head of the ABOP and vice president, during a Perjajah Luhur ...

In het kader van zijn oriëntatiebezoeken aan de districten, bracht Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid ook een bezoek aan het Boven-Suriname gebied om na te gaan wat de huidige situatie is in het binnenland wat de gezondheidssector betreft. De delegatie van het ministerie bestond verder uit de directeur van het ministerie Rakesh Gajadhar Sukul, SZF-directeur Amar Randjitsingh, BOG-directeur Radjesh Ori en directeur Medische Zending, Herman Jintie.

De delegatie deed eerst de Medische Zending te Brownsweg aan, waar zij een korte rondleiding en presentatie kregen over de huidige situatie en vooruitzichten. Hierna vertrok zij richting Pokigron, waarna de reis werd voortgezet met de boot om de  dorpen Abenaston, Soekoenale, Jawa Jaw en Ladoani te bezoeken. Er werd gebruik gemaakt van de gelegenheid om de poliklinieken in genoemde dorpen te bezoeken alwaar het zorgpersoneel de zwaar op de maag liggende zaken met de minister besprak. De poliklinieken werden door het ministerie voorzien van mondmaskers om het werk op een veilige manier te kunnen doen.

Tijdens krutu’s gehouden in de verschillende dorpen is naar voren gebracht dat het niet duidelijk is waar men aan toe is met betrekking tot het verkrijgen ziekenfonds  bazo kaarten. Minister Ramadhin sprak de bewoners toe en gaf aan dat er bij het Staats Ziekenfonds (SZF)  wordt gewerkt aan een structuur om in de toekomst op Atjoni de kaarten te verstrekken. Men hoeft dan niet meer helemaal naar Paramaribo voor het ophalen van hun kaart. Er werd ook aangegeven dat het een probleem is om aan medicamenten te komen, waarop de minister de bewoners zei dat er hard aan wordt gewerkt om ook dit probleem spoedig op te lossen.

Een wens uit het Boven-Surinamegebied is dat er een bezoek wordt gebracht aan de Granman voor een kennismaking maar ook om van gedachten te wisselen omtrent het vaccineren. Ramadhin zei dit mee te nemen om het met de regering te bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoven-Suriname aangedaan door Minister Ramadhin