maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(1)

Bouwwerkzaamheden nieuw DNA-gebouw voor meer dan 90 procent afgerond

lees ook ...

Opo Yari Parbo Night

De registratie voor de Parbo Opo Yari Prisiri liep storm en moest worden stopgezet. Meer dan achtduizend mensen registreerden zich via de QR-code die op social media werd gedeeld. Op zaterdag jongstle...

In januari 2022 zal het nieuwe gebouw van De Nationale Assemblée (DNA) worden opgeleverd. Assembleevoorzitter Marinus Bee en voorzitter van de commissie nieuwbouw DNA, Mahinder Jogi, hebben woensdag opnieuw een rondleiding gekregen. De parlementsvoorzitter is tevreden en zelfs verrast met de vorderingen bij het nieuwe gebouw op het kruispunt van de Grote Combeweg en Henck Arronstraat.

Er is een commissie in het leven geroepen die de verhuizing naar het nieuwe gebouw aan het plannen is. DNA zal zowel vanuit het oude als nieuwe gebouw opereren. Bee zegt dat er plannen zijn om het nieuwe gebouw in de toekomst te upgraden en een vergaderzaal bij te bouwen.

Jogi is blij met de vorderingen, maar heeft graag dat er een vergaderzaal wordt bijgebouwd. “We moeten nu uitkijken naar middelen om de vergaderzaal bij te bouwen. We kunnen nu niet met zijn allen verhuizen en niet helemaal opereren vanuit deze nieuwe locatie, omdat de vergaderruimte er niet is,” zegt de commissievoorzitter. Op 8 november overlegt de commissie opnieuw om te praten over de financiering en het model van de nieuwe vergaderzaal.

Na goedkeuring van het ontwerp in 2017 is in 2019 officieel een aanvang gemaakt met de herbouw van het oude gebouw. De financiering van het nieuwe parlementsgebouw is in handen van de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank (IDB). De herbouw van DNA wordt uitgevoerd door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouwwerkzaamheden nieuw DNA-gebouw voor meer dan 90 procent afgerond