woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Bouwwerkzaamheden middelbare school Moengo vorderen

lees ook ...

AmCham Suriname met nieuwe voorzitter richt zich op financie...

Op 25 mei heeft de overdracht van het voorzitterschap van AmCham Suriname plaatsgevonden. Tijdens deze gelegenheid heeft Eugene Profijt de voorzittershamer overgedragen aan Anushka Sonai. Met het aanb...

De bouwwerkzaamheden van de eerste middelbare school van Moengo vorderen. Onlangs heeft een delegatie onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk de school bezocht.  Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), was ook van de partij.

In maart is een aanvang gemaakt met de bouwwerkzaamheden van deze school. De delegatie kreeg van de aannemer Theo Koeman van het aannemingsbedrijf Koeman N.V. een uitgebreide rondleiding. Tijdens de rondleiding werden niet alleen de vorderingen getoond, maar ook door Koeman uitgelegd waar zich kleine stagnaties hebben voorgedaan bij de bouw. Hij heeft ook aangegeven binnen hoeveel tijd deze opgelost zullen worden.

De indeling van de lokalen is reeds gemaakt. Zo werd ook door hem aangegeven welke ruimtes gereserveerd zijn voor de directie van de school. Zowel de Brunswijk als de minister van OWC zijn zeer tevreden over het verloop van de bouwwerkzaamheden.

De school is ongeveer zeven kilometer verwijderd van het dorp Moengotapoe, welke heel dichtbij Albina is. Deze school telt in totaal veertien lokalen. Precies achter de school worden er ook acht woningen opgezet voor leerkrachten. Dit om de leerkrachten die worden gedetacheerd naar Moengo te kunnen huisvesten.

De aannemer hoopt dit alles in de derde week van september op te leveren, zodat het MinOWC de ruimte krijgt om voor oktober de school te voorzien van borden en ander schoolmeubilair.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouwwerkzaamheden middelbare school Moengo vorderen