dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(2)

Bouwwerkzaamheden brug Corantijnrivier starten begin 2023

lees ook ...

Surinam Airways breidt route netwerk uit naar Barbados en Gu...

Als onderdeel van het voortdurende herstel van Surinam Airways en de ambitie om het route netwerk verder uit te breiden, heeft een kleine delegatie van Surinam Airways afgelopen dinsdag een bezoek geb...

Aan het begin van 2023 wordt daadwerkelijk een aanvang gemaakt met de bouw van de brug tussen Suriname en Guyana over de Corantijnrivier. Deze mededeling deed president Chandrikapersad Santokhi eerder vandaag tijdens een persconferentie op het Zorg en Hoop vliegveld. Het staatshoofd is woensdag teruggekeerd uit Guyana, waar hij de opening van de energieconferentie in Guyana heeft bijgewoond. Hij gaf aan dat er ook bilaterale gesprekken zijn gevoerd, onder andere met Guyana en Barbados.

“Vanuit beide kanten zijn we niet tevreden met de snelheid waarbinnen het project uitgevoerd wordt. Er was een tijdlijn uitgezet, maar er zijn vertragingen opgelopen door technische issues. De openbare inschrijvingen voor de bouw van de brug na de expression of interest zullen nog enkele weken duren. Daarna wordt er een finaal besluit genomen wie de brug gaat bouwen”, zei de president.

Volgens Santokhi zullen er nog tal van voorbereidingswerkzaamheden verricht moeten worden, voordat men tot de daadwerkelijke bouw kan overgaan. Hij denkt dat deze fase tot eind van het jaar kan duren, waarna de bouw in 2023 kan aanvangen.

Tijdens de persbijeenkomst zei de president dat de bouw van de brug onderdeel is van een hele ontwikkeling die op komst is in het westen van Suriname en oosten van Guyana.

Beide landen hebben de intentie uitgesproken om de gasindustrie aan beide kanten samen te exploiteren. Ook zet Suriname een aluminiumindustrie op, met de mogelijkheid tot exporteren naar Brazilië. De brug is ook onderdeel van de highway die aangelegd zal worden tussen Brazilië en Guyana.

De weg en brug zullen optimaal gebruikt worden voor personen- en goederenverkeer, toerisme en havenfaciliteiten tussen de drie landen. De haven die Suriname wil bouwen, zal het dichtstbij zijn voor Suriname en Guyana en het vrachtverkeer uit Brazilië”, zei Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouwwerkzaamheden brug Corantijnrivier starten begin 2023