zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bouwkavels voor leerkrachten in Suriname

lees ook ...

President Santokhi and Murmu have discussion with IRIS

The Interreligious Council in Suriname (IRIS) has been a crucial ally of the administration in promoting peace and harmony ever since it was founded. The IRIS works to foster nationalism and increase ...

Leerkrachten die nog niet in het bezit zijn van een bouwkavel en graag een willen kunnen zich registreren bij de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS). Deze onderwijsvakbonden worden geleid door assembleelid Reshma Mangre van coalitiepartij VHP. Belangstellende onderwijsgevenden kunnen zich uiterlijk woensdag, 25 mei, registreren bij het bondsgebouw.

Op haar Facebookpagina heeft de bondsvoorzitter een bekendmaking geplaatst, waarin ook aangegeven is de informatie die bij de indiening doorgespeeld moet worden. Naast de gegevens van de leerkracht is een nationaliteitsverklaring vereist. Zij moeten ook aangeven op welke school zij te werk gesteld zijn en het district waar zij graag een bouwkavel wensen. Verder wordt ook nagegaan of zij wel of geen contribuerend lid zijn van de BvL of ALS.

Mangre had al in De Nationale Assemblee (DNA) aangegeven, dat zij zou starten met de registratie van leerkrachten, nadat door minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) bekendgemaakt was dat verplegers in aanmerking zijn gekomen voor bouwkavels.

Volgens Mangre moeten ook leerkrachten in aanmerking kunnen komen voor een stuk grond. Zij zal zich inzetten om dit voor de leerkrachten in orde te maken. Minister Vorswijk zal initiatieven van groepen die grondaanvragen doen, verwelkomen en deze in behandeling nemen.

Leerkrachten kunnen ook via de shopstewards op de scholen hun aanvragen doen. Scholen die nog geen shopsteward hebben, moeten persoonlijk naar kantoor komen. De laatste registratiedag is woensdag, 25 mei, van 13.00 uur tot 15.00 uur in het ALS/BvL-centrum.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouwkavels voor leerkrachten in Suriname