zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bouwcommissie versterkt team en werkt aan regelgeving voor bouwsector

lees ook ...

Kom na ini, nyan en dringi nanga dem di deh keba 

Joel Martinus, alias Bordo of Money hond, zit in een gevangenis in Brazilië en wacht om uitgeleverd te worden. Hij ervaart de consequenties van zijn daden.  Wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk, dan za...

De Bouwcommissie van het ministerie van Openbare Werken (OW), onder leiding van voorzitter Indersing Gangabisoensingh, is sinds haar installatie actief bezig met het verbeteren van de regelgeving in de bouwsector. Onlangs heeft de commissie twee nieuwe leden verwelkomd: Dynaida Baptist en Karansing Gena. Beide leden brengen uitgebreide ervaring en toewijding mee, waardoor ze een waardevolle aanvulling vormen voor het team.

De toevoeging van deze leden kwam voort uit een expliciet verzoek aan minister Riad Nurmohamed van OW. Een van de prioriteiten van de Bouwcommissie is de uitbreiding van de bufferzone, een maatregel die de veiligheid en planning in de bouwsector moet verbeteren. Daarnaast werkt de commissie aan het updaten van de regelgeving om aan de hedendaagse uitdagingen te voldoen.

“Hoewel de regels helder en duidelijk zijn, begrijpen we dat ze moeten evolueren met de tijd. We streven ernaar om regelgeving te creëren die relevant en effectief is in de snel veranderende omgeving van de bouwsector,” aldus voorzitter Gangabisoensingh.

Minister Nurmohamed benadrukte het belang van de Bouwcommissie en kondigde aan dat er binnenkort een speciaal bouwloket zal worden geopend binnen het Ministerie van Openbare Werken. Dit loket zal een centrale plek bieden waar burgers alle relevante regelgeving kunnen raadplegen en vragen kunnen stellen over bouw gerelateerde zaken.

Suriname, met zijn diverse culturele en etnische achtergronden, vereist een aanpak die rekening houdt met de unieke behoeften van de gemeenschap. “We kijken ernaar uit om samen te werken aan een bloeiende bouwsector voor de toekomst van Suriname,” aldus de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouwcommissie versterkt team en werkt aan regelgeving voor bouwsector