zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
3.5
(2)

Bouwcommissie moet nieuwe manieren van bouwen bekijken voor Suriname

lees ook ...

Santokhi supports the Social Army

The motto of the group Social Army, which provided children with a fun day on March 26, 2023, is "Give a little to change a lot." At that event, President Chandrikapersad Santokhi served as the honora...

De bouwwereld is zich aan het ontwikkelen en er moet worden nagegaan welke ontwikkelingen in Suriname geïmplementeerd kunnen worden. Echter moet ook worden gekeken naar bouwwetten die behoefte hebben aan eventuele aanpassingen. Dit zei minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) bij de installatie van de bouwcommissie.

De taak van de bouwcommissie is verandering brengen in de manier van bouwen. Innovatieve manieren creëren om beter te bouwen en mooie projecten op te zetten. Er zal ook gekeken worden naar hoe de spelregels op een professionele wijze naar de sector en samenleving kunnen worden gebracht.

Tijdens dit markante moment op het ministerie gaf de bewindsman aan dat Paramaribo op de Werelderfgoedlijst staat en vastgelegd is als een historische binnenstad. De binnenstad kent veel historische panden waar regels aan zijn verbonden. Monumentale gebouwen zijn in de loop der jaren degelijk achteruitgegaan door achterstallig onderhoud, zei de OW-topman. Ook is gebleken dat mensen niet bekend zijn met de wet- en regelgevingen als het gaat om bouwen in Suriname.

De OW-minister gaf vervolgens aan dat het instellen van een bouwcommissie van essentieel belang was om verschillende zaken drastisch aan te pakken. De focus wordt gelegd op de binnenstad van Paramaribo, de monumentale- en staatsgebouwen en bouwvergunningen die op het ministerie van Openbare Werken binnenkomen. Zowel de Unie van Architecten in Suriname als Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname maken deel uit van deze bouwcommissie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouwcommissie moet nieuwe manieren van bouwen bekijken voor Suriname