woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bouw Vergadercomplex DNA gestart

lees ook ...

Suriname pleit voor proactieve aanpak van klimaatmobiliteit ...

Minister van Ruimtelijke Ordening en Milieu, Marciano Dasai, nam vrijdag deel aan het hooggeplaatste panel over "Het benutten van klimaatmobiliteit voor aanpassing & veerkracht" tijdens COP28 in D...

Op donderdag 12 oktober 2023 werd officieel met toespraken en de onthulling van het naambord, het startsein gegeven voor de bouw van het vergadercomplex van De Nationale Assemblée. De vergaderzaal van DNA wordt gebouwd op de hoek van de Grote Combeweg en de Henk Aaronstraat waar het nieuwe DNA gebouw staat en de administratieve diensten van het parlement zijn gehuisvest.

“Ik ben geen fan van eerste steenlegging of onthulling van een bord, want soms blijft het daarbij. We willen daadwerkelijk afronding van het project. Ik kijk naar alle actoren in het geheel en ik roep op om verder goed met elkaar samen te werken”, gaf  parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B aan tijdens zijn toespraak.

De parlementsvoorzitter zei de kritiek omtrent de bouw te hebben gehoord. “Dit is niet de start die we wilde hebben”, zei hij over de commotie. Toen het besluit was genomen om een vergadercomplex op te zetten, had het parlement de deskundigheid daarvoor, niet in huis. Hij riep daarom de minister van Openbare Werken op om erover te praten.

Mahinderkoemar Jogi, voorzitter van de bouwcommissie gaf aan dat reeds in 1996, na de brand op 01 augustus, de wens was uitgesproken om het parlementsgebouw opnieuw neer te zetten. In de periode 2010-2020 zijn er wederom besluiten genomen in het parlement dat de vergaderzaal opnieuw gebouwd moet worden. Echter is er bij de uitvoering alleen een kantoorruimte opgezet voor de griffie.

“Het parlement is het hoogste college van staat, dan gaan we ervan uit dat ook in de praktijk we respect en ondersteuning krijgen met name van de uitvoerende macht om de begroting gefinancierd te krijgen om ook dit compleet gereed te hebben, om op zijn minst één jaarrede en een begroting hier te houden”, sprak het lid Jogi de wens uit.

Dino Oedit, substituut griffier bij het parlement zegt dat bij de ingebruikname van het nieuwgebouw op 20 januari 2023, diverse sprekers bij de openingsceremonie de behoefte aan de vergaderzaal hebben aangehaald. Vervolgens zijn alle inspanningen hiertoe gepleegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouw Vergadercomplex DNA gestart