zaterdag 27 februari 2021
26.1C
Paramaribo
3.3C
Amsterdam
5
(1)

Bouw Penitentiaire Inrichting in Oost-Suriname

lees ook ...

Delegatie Newmont Suriname bezoekt Minister van Arbeid

De Minister van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) Rishma Kuldipsingh, kreeg op18 februari jongstleden een kennismakingsbezoek van Shirley Sowma-Sumter (Sr. Director External Relation...

Het ministerie van Justitie en Politie is van zins in Oost-Suriname en wel in het district Marowijne een penitentiaire Inrichting te doen verrijzen. De bouw van de inrichting staat in lijn met het idee van het Openbaar Ministerie om de rechtspraak te decentraliseren. Beleidsadviseur Georgine Acton, projectcoördinator van het Jeugdcorrectiecentrum (JCC) en belast met de reorganisatie van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), heeft op donderdag 11 februari, hierover een presentatie gehouden voor de minister van Justitie en Politie Kenneth Amoksi, de voorzitter van De Nationale Assemblee Marinus Bee, de voorzitter van de vaste commissie Edgar Sampi en de directeur Operationele Dienst Olton Helstone.

Minister Amoksi zei ingenomen te zijn met het concept, omdat het een goede aanzet is om te komen tot een projectdossier. “Er zal een commissie worden ingesteld, want dit project is belangrijk. Het gaat om decentralisatie, economische activiteiten die ontplooid zullen worden en werkgelegenheid”. DNA-voorzitter, Marinus Bee, vond het een gedurfd initiatief. Hij haalde voorbeelden aan van de vele ongemakken die het het uitzitten van een straf buiten het woongebied van de gedetineerden met zich meebrengt .

De voorzitter van de vaste commissie Edgar Sampi was ook van mening dat de presentatie een goede start was. Hij wilde meer weten over de impact die het project zou kunnen hebben in het hele gebied. De DNA-voorzitter geeft tot slot aan dat nadat hij gedetailleerde informatie heeft verkregen, hij betere ondersteuning kan bieden aan de uitvoering van het project. Afgesproken werd dat beleidsadviseur Acton in de verdere aanpak van dit project ook voor de DNA-voorzitter en de Raad van Ministers een presentatie verzorgt.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouw Penitentiaire Inrichting in Oost-Suriname