zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
4
(1)

Bouw door China aan Suriname gedoneerde woningen start binnenkort

lees ook ...

De regering hoopt binnen twee maanden te starten met de bouw van de woningen die door China aan Suriname zijn geschonken. De Raad van Ministers (RvM) zou ook goedkeuring hebben gegeven voor start van de bouwwerkzaamheden. Dit zegt minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). Volgens de OW-minister wordt nu gewerkt aan het afronden van papierwerk. Het gaat om 350 woningen.

Nurmohamed zegt dat niet alle woningen gratis zullen worden weggegeven. Dit is ook een van de besluiten die is genomen door de RvM. “Wie kan betalen zal wel moeten betalen. Stel een moeder met vijf kinderen misschien moet die gratis krijgen,” zei de bewindsman. Het geld dat wordt geïnd zal in het Woningbouwfonds worden geplaatst. Dit besluit was in het parlement goedgekeurd.

De woningnood in Suriname is heel hoog. Dit is al jaren het geval. Ongeveer 70.000 burgers staan geregistreerd voor een huis. Er wordt een terrein van 22 hectare vrijgemaakt voor woningbouw. Het gaat om het eerste grootschalige project, waarbij investeerders zich kunnen inschrijven voor de bouw. Hij kijkt naar een mix van woningen.

Volgens de bewindsman ligt de focus op het bouwen in de lucht, waardoor veel meer personen geholpen kunnen worden. Nu worden de terms of reference geschreven, zegt Nurmohamed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouw door China aan Suriname gedoneerde woningen start binnenkort