vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bouw DNA-vergaderruimte tijdelijk stopgezet

lees ook ...

Staatsvervoer ligt stil totdat bushouders geld zien

Antonius Pokie, de voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft meegedeeld dat het staatsvervoer stil zal liggen totdat de bushouders hun geld hebben ontvangen. Volgens bekomen in...

De opmerkingen die gemaakt zijn over de vergaderruimte van De Nationale Assemblee zijn in acht genomen. Op grond hiervan heeft de regering de werkzaamheden tijdelijk opgeschort. Minister H. Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) zegt dat er een goed dialoog nodig is om een akkoord te bereiken. Men wil zich nogmaals buigen over alle documenten rond deze case.

Ori zegt ook dat er overleg geweest is tussen hem, Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). De bewindsman gaf toe dat Suriname zich vanuit de Werelderfgoedconventie moet houden aan een aantal regels. In dit verband zijn er de laatste maanden verschillende ontwerpen bij de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) bestudeerd, en zijn er adviezen gegeven.

“Er zijn een aantal afspraken gemaakt dat we deze week in elk geval de bouwzaken- want er zijn voorbereidingen om te storten- zullen stopzetten”, zegt de Onderwijsminister. De bewindsman van OW zal samen met deskundigen de rapporten en de opmerkingen die zijn gemaakt door de UNESCO bestuderen.

Ook het specialistisch bedrijf ICOMOS die de technische onderzoeken doet voor werelderfgoed, zal nogmaals de zaken bekijken. “Na hun advies gaan we kijken hoe we verder komen”, aldus Ori.

Ori is van mening dat DNA het gebouw nodig heeft, en dat daarom een oplossing nodig is. Men is ook van plan het technisch team in Parijs te contacten.

“We hebben wel een aantal toetsingscriteria met succes doorlopen, maar het is ook goed om te luisteren naar de technische commissie van de UNESCO om zoveel mogelijk in de buurt te komen van die optimalisatie. Het laatste besluit moeten we samennemen en ik denk dat we niet veel verschillen”, aldus Ori.

Bron: De Communicatie Dienst Suriname

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouw DNA-vergaderruimte tijdelijk stopgezet