maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
5
(2)

Bouva vindt biometrisch paspoort niet nodig

lees ook ...

Presidentieel team voert gesprek met Centrale Bank van Surin...

Er is eind vorig jaar een presidentieel team ingesteld om het succes van de Open Markt Operaties (OMO) – de beleggingen die bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvonden - onder de loep te nem...

DNA-lid Melvin Bouva vindt het niet noodzakelijk om biometrische paspoorten in te voeren in Suriname. “Wat is de noodzaak om nu biometrische paspoorten in te voeren. Is dat een prioriteit nu? Er zijn zoveel andere zaken die dringende aanpak nodig hebben. Hoeveel gaat het kosten en wie gaat dat betalen?!”, zei hij.

De uitleg van enkele leden van de commissie van rapporteurs gaven volgens hem de noodzaak van de biometrische paspoorten niet aan. Bouva vroeg zich ook af of er al een evaluatie is geweest van de e-ID-kaarten, voordat we naar moderne paspoorten

In De Nationale Assemblee (DNA) is men vandaag begonnen de behandeling van de Wet Reisdocumenten. Voor Bouva is een biometrisch paspoort voor nu niet nodig. “Kortgeleden zijn zoveel delegaties naar het buitenland geweest voor staatsbezoeken, IPU-vergaderingen en naar Gabon. We hebben toch geen moeilijkheden met paspoorten in al die landen meegemaakt”, vroeg Bouva zich af.

DNA-lid Kishan Ramsukul gaf in zijn betoog aan dat in de nieuwe wet de paspoorten voor personen boven de 18 jaar, tien jaar geldig zullen zijn. Onder de 18 jaar zal dat vijf jaar geldig zijn. Ook voor de kosten van een paspoort is een hoger bedrag voorgesteld. Voor iemand boven 18 jaar gaat dan SRD 1000 zijn en beneden 18 jaar SRD 750.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouva vindt biometrisch paspoort niet nodig