donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bouva: “Verlaat u het pad van confrontatie”

lees ook ...

Children Trio village Amatopo go to school for the first tim...

Minister Marie Levens of Education, Science and Culture (minOWC), was overwhelmed with joy that the children from Amatopo got the opportunity to go to school for the very first time in their own villa...

NDP-parlementariër, Melvin Bouva, waarschuwde de minister van volkgezondheid, Amar Ramadhin, tijdens de behandeling van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) op 8 juni 2021. De minister heeft enkele mensen, die volgens hem, misleidende informatie over het COVID-vaccin verspreiden, aangesproken. “Mister, I warn you, op straat zouden we zeggen “me bar yu”, maar in deze zeggen we: ik waarschuw u. Verlaat u het pad van confrontatie. In een democratie moeten wij respect en waardering hebben voor voor- en tegenstaanders”. Dit waren de woorden van DNA lid Bouva.

Bouva benadrukt dat Suriname een multi-etnische, multidisciplinaire en multireligieuze samenleving heeft en vindt dat mensen hun meningen mogen geven alsook onderzoeken mogen doen. Hij roept de minister op om met de samenleving in dialoog te gaan en belangrijke discussies betreffende het vaccin te voeren en relevante vraagstukken te beantwoorden.

Het DNA-lid geeft aan het niet alleen op te nemen voor bisschop Steve Meye, natuurgenezer Richard Cullimore en voedseltechnoloog Ricky Stutgard, voor wie hij veel respect heeft. “Ik neem het ook niet alleen op voor de Times of Suriname, de krant waar ik mijn journalistieke carrière ben begonnen en jarenlang heb gewerkt, maar ik neem het op voor het democratisch recht van alle Surinamers en de bescherming van de rechten van de vrije pers,” zegt Bouva.

President Santokhi is kort ingegaan op deze kwestie. De president benadrukt dat in de Wet burgerlijke uitzonderingstoestand opgenomen is dat mensen die nep nieuws verspreiden en de samenleving misleiden, aangepakt kunnen worden. De wet is aangenomen door De Nationale Assemblee (DNA). De president kon daarom niet meegaan met de kritiek van Bouva.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouva: “Verlaat u het pad van confrontatie”