woensdag 24 juli 2024
31 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
4.7
(3)

Bouva bespreekt fraudeschandaal bij Financiën; geld overgemaakt naar spookaannemers

lees ook ...

Instaprekening van De Surinaamsche Bank

De Surinaamsche Bank introduceerde vrijdag jongstleden een nieuw product, namelijk de DSB instaprekening. Het is een nieuwe dienst. Dit moet financiële inclusie bevorderen bij elke Surinamer door toeg...

Assembleelid Melvin Bouva van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) een fraudeschandaal bij het ministerie van Financiën en Planning aan de orde gesteld tijdens de openbare vergadering. Bouva spreekt van een mega-fraudeschandaal. Volgens zijn bronnen zou er tussen april en juli dit jaar met het financiële betalingssysteem zijn gefrommeld. Er zouden bedragen van tussen de SRD 500 en SRD 900 miljoen zijn verduisterd. Volgens de volksvertegenwoordiger zouden er ongedekte betalingen zijn verricht.

De betalingen zouden in georganiseerd verband hebben plaatsgevonden. Bedragen zouden zijn overgemaakt naar spook aannemers en bedrijven. Op een van de rekeningen is zelfs SRD 100 miljoen te herleiden. “Ik begreep dat deze kwestie reeds in de kleine kamers is besproken en dat er vanuit de justitie een onderzoek is ingesteld”, zei Bouva. Hij wilde dat de regering het parlement direct zou informeren over deze zaak.

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk gaf aan dat de regering op deze kwestie zal ingaan. Verder is door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) aangegeven, dat er eerder twee andere vervalste betaalopdrachten waren aangeboden ten behoeve van dezelfde persoon. Deze opdrachten waren wel uitgevoerd. Het gaat om SRD 14 miljoen (op 25 april) en SRD 26.9 miljoen (op 14 juni).

Aangezien door deze valse betaalopdrachten afschrijvingen hebben plaatsgevonden van de rekening van het ministerie, is hiervan door de procuratiehouders aangifte gedaan. De politie is momenteel bezig met het onderzoek in deze zaak. De CBvS kan in het belang van het onderzoek voorlopig geen nadere mededelingen doen over deze zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouva bespreekt fraudeschandaal bij Financiën; geld overgemaakt naar spookaannemers