Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bouterse weer op kandidatenlijst verkiezingen 2020

Geplaatst

op

door

De naam van Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, zal weer prijken op de kandidatenlijst van De Nationale Assemblee op 25 mei 2020. “Met dikke vette letters zal mijn naam verschijnen. ” Dit heeft het staatshoofd zojuist aan Clifton Limburg gezegd in het praatprogramma Bakana Tori. 

Bouterse is niet van plan af te treden, zoals in een verklaring gevraagd door DA’91 en Strei! Hij denkt er niet aan om zijn functie neer te leggen. De NDP-voorzitter heeft aangekondigd dat vrijdagavond in Ocer een kadervergadering wordt gehouden. Deskundigen zullen uitleggen wat er is gebeurd rond het 8 decemberstrafproces en welke stappen er ondernomen zullen worden. Het staatshoofd zal zelf ook aan het woord komen in Ocer. 

De president bedankte de duizenden aanhangers voor de ontvangst zondagnacht op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Hij vond het hartverwarmend dat duizenden personen in zo’n korte tijd gemobiliseerd zijn om naar Zanderij te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Vicepresident Adhin was aanwezig bij inauguratie Argentijnse president

Geplaatst

op

door

Vicepresident Ashwin Adhin heeft de beëdiging van Alberto Angel Fernández tot de nieuwe president in Buenos Aires, Argentinië, bijgewoond. De vicepresident heeft, op uitnodiging van Argentinië, president Desi Bouterse vertegenwoordigd. De plechtigheid in het Zuid-Amerikaanse land heeft op dinsdag 10 december plaatsgevonden.

De vicepresident werd tijdens het bezoek vergezeld door de ambassadeur van Suriname te Caracas, Gillian Adjako. Bij deze gelegenheid is ook de voormalige president Cristina Fernández Kirchner ingezworen als vicepresident voor de periode van 2019 tot en met 2023.

Tijdens de inaugurele toespraak van het nieuwe Argentijnse staatshoofd, heeft hij geruime tijd stilgestaan bij de enorme achteruitgang die het land heeft meegemaakt in de vier jaar van de regering onder leiding van Mauricio Macri. Hij gaf aan, dat op dit moment één op de twee Argentijnse kinderen honger lijdt en dat de werkloosheid onder de jongeren enorm is. De nieuwe president heeft in duidelijke woorden de herinvoering van de sociale agenda benadrukt, met het doel om de sociale zekerheid van het volk te verhogen. Een concrete actie daarbij betreft het wederom instellen van de gezinslandbouw.

Ten aanzien van het buitenlandsbeleid heeft het Argentijnse staatshoofd benadrukt, dat zijn land op basis van gelijkwaardigheid met eenieder zal werken en dat Latijns-Amerika voor zijn regering van eminent belang is, er vanuit gaande dat geen enkel land zal moeten worden uitgesloten in deelname aan het proces van regionale integratie.

Lees verder

Suriname

NPS-topper Wayne Telgt opgesloten om zedendelict

Geplaatst

op

door

Hoofdbestuurslid van de Nationale Partij Suriname (NPS), Wayne Telgt, is door de politie in verzekering gesteld. Dit meldt Starnieuws op haar website. De aanhouding van Telgt, die ook presentator is van het televisieprogramma ‘To the Point’, is bevestigd door politiewoordvoerder hoofdinspecteur Humphrey Naarden.

Telgt is verhoord door de politie van afdeling Jeugdzaken. Volgens Naarden gaat het om een zedendelict, waarbij een minderjarige is betrokken. Echter kan de politiewoordvoerder geen informatie meer geven over deze zaak.

De hele dag door werd verteld, dat de politie op zoek was naar Telgt, omdat er tegen hem aangifte is gedaan. Telgt heeft intussen een advocaat in de arm genomen. Na overleg met het Openbaar Ministerie, is besloten om hem in verzekering te stellen. 

Lees verder

Meest gelezen