maandag 30 januari 2023
28.7 C
Paramaribo
6.7 C
Amsterdam
4.8
(4)

Bouterse roept NDP’ers op om protestactie Organic Movement te ondersteunen

lees ook ...

“Luckily no diseases outbreak in Nickerie,” said...

Amar Ramadhin, the minister of health, stated that despite the seriousness of the rat infestation problem in Nickerie, the environment is still safe. According to the minister, there hasn't been a Wei...

De Nationale Democratische Partij (NDP), waar Desi Bouterse leiding aan geeft zal de protestactie van Team Organic ondersteunen. Dit maakte Bouterse zaterdagavond bekend tijdens een kadermeeting in partijcentrum Ocer. “Jullie moeten ze gaan ondersteunen. Jullie moeten niet naast ze gaan staan. Jullie moeten met ze protesteren en ervoor zorgen dat het protest vreedzaam is. Jullie moeten ervoor waken dat sma no e kon na un mindri, want laatst den trowe molotov cocktail,” zei Bouterse. 

Bouterse zei dat er een moment zal komen waar hij ‘njeh zal zeggen” en keerde zich om. Tijdens de vergadering had de gewezen president een T-shirt aan waar aan de achterzijde stond: Volg…! Sai psa tap’ a schaakbord. Deze boodschap is met luid applaus ondersteunt. Dit is de openingszet, zei Bouterse.

Desi Bouterse toont de achterkant van zijn T-shirt. Beeld: YouTube

“Jullie gaan samen met de vakbonden en andere politieke organisaties de mensen ondersteunen.” Hij benadrukte dat dat niemand in partij tenue moet gaan, ook geen NDP-vlaggen en petten. “Jullie hebben een strijd te voeren en jullie zijn bezig met de Hellingse de Van Aerdes en Gentles, merkte hij op. Steun ze onvoorwaardelijk.

Het moment waar u ‘njeh’ hoort gaat een andersoortig moment zijn, want ze zijn komen zitten met leugens, maar wij gaan ze weghalen met de waarheid, zei Bouterse. “Laten we dit moment in de geschiedenis aangrijpen om elkaar te ondersteunen. Laat er geen onderscheid zijn tussen politieke organisaties,” is de oproep van de gewezen president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse roept NDP'ers op om protestactie Organic Movement te ondersteunen