Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bouterse opent nieuwe goudmijn in Suriname

Geplaatst

op

President Desi Bouterse zal vandaag officieel de nieuwste goudmijn van Suriname openen. De mijn is in handen van multinational Newmont en bevind zich in Merian in het binnenland van Suriname.

De goudmijn functioneert al wel en heeft ook al geld opgebracht voor Suriname. Minister van financiën, Gillmore Hoefdraad heeft laatst laten weten dat er al twee verschepingen hebben plaatsgevonden. Het goud dat verscheept is heeft in totaal een waarde van 40 miljoen dollar. De goudmijn moet over een aantal jaren ook winstgevend zijn voor overheid. De Surinaamse overheid neemt namelijk voor voor 20 procent deel in de productie. Wel is het zo dat de aanloopkosten voor de mijn vrij hoog waren, zo’n 900 miljoen dollar. Dat geld zal dus eerst terug verdient moeten worden. Per dag moet er ongeveer 35 kilogram aan goud gewonnen worden. Dit komt neer op 12000 kilo op jaarbasis.

Directeur van de goudmijn, Adriaan van Kersen laat weten dat de energiekosten, die gemaakt worden doordat de generatoren op diesel lopen, niet te hoog zijn doordat de dieselprijs momenteel vrij laag is.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen