Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bouterse opent nieuwe goudmijn in Suriname

Geplaatst

op

President Desi Bouterse zal vandaag officieel de nieuwste goudmijn van Suriname openen. De mijn is in handen van multinational Newmont en bevind zich in Merian in het binnenland van Suriname.

De goudmijn functioneert al wel en heeft ook al geld opgebracht voor Suriname. Minister van financiën, Gillmore Hoefdraad heeft laatst laten weten dat er al twee verschepingen hebben plaatsgevonden. Het goud dat verscheept is heeft in totaal een waarde van 40 miljoen dollar. De goudmijn moet over een aantal jaren ook winstgevend zijn voor overheid. De Surinaamse overheid neemt namelijk voor voor 20 procent deel in de productie. Wel is het zo dat de aanloopkosten voor de mijn vrij hoog waren, zo’n 900 miljoen dollar. Dat geld zal dus eerst terug verdient moeten worden. Per dag moet er ongeveer 35 kilogram aan goud gewonnen worden. Dit komt neer op 12000 kilo op jaarbasis.

Directeur van de goudmijn, Adriaan van Kersen laat weten dat de energiekosten, die gemaakt worden doordat de generatoren op diesel lopen, niet te hoog zijn doordat de dieselprijs momenteel vrij laag is.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Nieuws Report: Avondvierdaagse telt ruim 5200 deelnemers

Geplaatst

op

By

De Bedrijven Vereniging Sport en Spel, BVSS, heeft vandaag een aanvang gemaakt met hun vijf en vijftigste avondvierdaagse. Dit jaar telt de
avondvierdaagse ruim 5200 deelnemers. Ondanks het onweer verschenen veel van de lopers en natuurlijk ook de passieve lopers op de been om van het grootste sport evenement van Suriname te genieten.

Lees verder

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Meest gelezen