woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Bouterse ontvangt dringend advies om afwezig te blijven bij uitspraak hoger beroep

lees ook ...

Kennismakingsbezoek ambassadeur aan voorzitter Nationale Ass...

Op 15 februari 2024 bracht Z.E. Fakri Rodriquez Pinelo, de ambassadeur van de Republiek Cuba, een kennismakingsbezoek aan Marinus Bee MSc. LLB, de voorzitter van De Nationale Assemblée. Tijdens dez...

Op woensdag 20 december 2023 wordt in het hoger beroep van de 8-decemberzaak uitspraak gedaan. Hoofdverdachte Desi Bouterse heeft van leden van zijn partij NDP het verzoek gekregen om thuis te blijven. “Voorzitter, op 20 december blijf je thuis, je gaat nergens”, riepen verschillende mensen uit het publiek tijdens een kadermeeting in Ocer.

“Free Bouta!”, klonk het uit de zaal voordat de voorzitter op het podium kwam. Desi Bouterse zelf zei dat hij in alle rust was en riep zijn aanhang op om hetzelfde te doen. Hij herhaalde dat hij onschuldig was in de 8 Decemberzaak en benadrukte dat voorbedachtheid moet worden bewezen om moord te kunnen bewijzen. “Ik hoop dat de rechter zijn verstand gebruikt”, aldus Bouterse.

Bouterse blijft erbij dat de strafzaak een complot is van de “kolonisator” om hem uit te schakelen. Of hij naar de rechtszaal zal gaan, is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie eiste op 31 januari 20 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf tegen de ex-legerleider. Ook werd zijn gevangenneming gevorderd.

Bouterse bedankte de aanwezigen voor hun zorg, maar gaf geen antwoord op de vraag of hij wel of niet naar de zitting gaat. De opkomst voor de meeting was groot. Ocer was bomvol. Bouterse’s toespraak was minder boeiend dan gebruikelijk. Hij haalde wederom uit naar de kolonisator, die volgens hem verantwoordelijk is voor zijn vervolging.

Ook riep hij zijn achterban op om rustig te blijven en geen domme dingen te doen. “Wij gaan geen rommels schoppen, we zijn beschaafde mensen. We gaan even volhouden tot de verkiezingen van 2025.” Bouterse is benieuwd wat de magistraat te zeggen heeft in de zaak.

Op woensdag zal de rechter uitspraak doen in de 8-decemberzaak. De eis is 20 jaar celstraf en gevangenneming.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse ontvangt dringend advies om afwezig te blijven bij uitspraak hoger beroep