Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bouterse moet kiezen tussen afspraken met IMF of bevolking

Geplaatst

op

Om Suriname te redden van een financiële ondergang werd er door het Internationaal Monetair Fonds een noodkrediet verstrekt. Nu staat president Bouterse voor een lastige keuze en moeten er belangrijke beslissingen genomen worden om aan de voorwaarden hiervan te voldoen.

Suriname heeft het afgelopen jaar steun in de vorm van een noodkrediet ontvangen van het internationaal Monetair Fonds (IMF). Het IMF heeft Suriname 478 miljoen dollar geleend zodat de Surinaamse President Desi Bouterse de toen bijna lege staatskas kon aanvullen.

Dit bedrag is onder strenge voorwaarden beschikbaar gesteld om de koers weer te stabiliseren. Tot op heden heeft dit nog weinig resultaat gehad. Eerder uitte oppositiepartijen hun zorgen over de strenge voorwaarden van het IMF en rees bij hen de vraag of Suriname aan deze voorwaarden kon voldoen.
Een aantal maanden verder geeft Bouterse toe dat het Suriname moeite kost om zicht te houden aan de voorwaarden die het IMF heeft gesteld met als gevolg dat resterende terugbetalingen van de leningen in gevaar dreigen te komen.

Een van de voorwaarden was dat de regering de subsidies op elektriciteit en brandstof moest afschaffen. Hierdoor ontstaat er een prijsverhoging wat tot felle discussies en protesten onder de bevolking leid.
President Bouterse zit nu met een dilemma en zal een keuze moeten maken om zich te houden aan de voorwaarden van het IMF of te luisteren naar de bevolking. De president, wiens populariteit alsmaar daalt, gaf aan dat wanneer hij de subsidies afschaft en de benzineprijs laat stijgen dit niet in dank zal worden afgenomen door de bevolking.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen