dinsdag 27 september 2022
29.4 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
3
(2)

Bouterse in rust, de opvolger zal worden gekozen

lees ook ...

Tekort aan meel leidt tot schaarste aan brood

Er zal de komende dagen een schaarste zijn aan brood- en banketproducten. De meelleverancier kon vanwege de girale US-dollar problemen bij de banken niet op tijd haar bestelling plaatsen in het buiten...

Desi Bouterse van de Nationale Democratische Partij is in de rust. Ramon Abrahams neemt waar in de partij als voorzitter. Bouterse zelf heeft Ashwin Adhin aangewezen als zijn opvolger. Dit bevestigt Panka desgevraagd, de woordvoerder van de partij. Ook zegt hij, dat de partij in het proces zit, van verkiezingen om te komen tot het kiezen van de opvolger.

“We zullen zien wat het word. De voorzitter ziet wel graag dat de processen ertoe leiden dat hij zijn opvolger wordt, maar we zullen zien hoe dat uitpakt en of dat werkelijk de ontwikkeling wordt,” is de reactie van Panka op de vraag naar de toekomstige voorzitterschap van Adhin.

Panka deelt mee, dat de partij zit in een proces van vernieuwing en evaluatie. De leden groeien naar elkaar toe. Velen zeggen dat de NDP zonder Bouterse niet zal standhouden. Anderen vinden dat er groei zal komen als Bouterse een stap terug doet.

Panka benadrukt dat de partij niet uiteen zal vallen. “Boutisten, revolutionairen en noem maar op. Verschillende namen onder een vlag. Bovendien is Bouterse niet weg. Hij neemt voor nu rust. Maar hij zal de partij blijven bijstaan in raad en daad. Het leiderschap zal ondersteuning krijgen van Bouterse. Daarnaast is de partij al groot. We hebben zestien zetels. Toch zeggen we dat iedereen welkom is, de partij is altijd heel open geweest”, geeft de woordvoerder te kennen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse in rust, de opvolger zal worden gekozen