dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(2)

Bouterse: “IMF-programma is desastreus; het volk pinaart”

lees ook ...

Cassavemachines voor kleine verwerkers in het binnenland

Ruim veertig kleine cassaveverwerkers in het binnenland zijn in aanmerking gekomen voor een cassavemachine uit het SAMAP project. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in samenwerkin...

Voormalig president Desi Bouterse zegt dat dit programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) desastreus is. “Je moest niet eraan beginnen, maar goed. Stop het nu, anders wordt het een chaos”, zei Bouterse maandag in het radioprogramma Bakana Tori via Lim FM Su.

Bouterse blijft erbij dat de huidige regering een nationaal dialoog moet houden met maatschappelijke groeperingen, vakbonden, bedrijfsleven en andere deskundigen. Voorts zou de regering, met name de president en vicepresident, een pas op de plaats moeten maken. Hij pleit ervoor dat het tweede deel van het IMF-programma onmiddellijk stopgezet wordt, want het volk pinaart. “Het kan geen brood en brandstof meer kopen. Mensen lijden honger,” zei hij.

De oproep tot nationaal dialoog deed de gewezen president van Suriname tijdens een NDP-manifestatie in Ocer op 26 februari 2022. Bouterse zei verder dat zijn regering ook in zee wilde gaan met het IMF, maar toen de harde eisen bekend werden, hebben we het programma meteen stopgezet. “We hadden toen ons eigen herstelprogramma, maar de eisen zouden het volk hard raken. Daarom hebben we alles meteen gestopt.”

Tussen Suriname en het IMF is op 14 februari Staff Level Agreement (SLA) bereikt. Hiermee is de weg vrij voor de tweede tranche betaling van circa US$ 57 miljoen. Deze zal plaatsvinden gelijk na de formele goedkeuring door de Raad van Bestuur van het IMF op 23 maart.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse: “IMF-programma is desastreus; het volk pinaart”