woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
5
(1)

Bouterse geplaatst op Interpol Red Notices

lees ook ...

Elfde Bouw- en Woningbeurs

Dit jaar doen ook buitenlandse bedrijven mee aan de elfde editie van de Bouw en Woningbeurs in ons land. De algemene uitnodiging voor participatie is gestuurd naar bedrijven die “iets te maken” hebben...

Desi Bouterse, de voormalige president van Suriname, is door Interpol op de Red Notices geplaatst. Dit besluit van het Openbaar Ministerie (OM) volgde nadat Bouterse en zijn voormalige lijfwacht Iwan Dijksteel zich niet hadden gemeld om hun gevangenisstraf te beginnen.

Op 20 december 2023 werd Bouterse veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar voor zijn betrokkenheid bij de moord op 15 mannen op 8 december 1982, een zaak die al sinds 2000 loopt. Naast Bouterse werden nog vier medestanders veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf in het zogenaamde 8 Decemberstrafproces.

Begin januari kregen de veroordeelden te horen dat ze zich moesten melden om hun straf uit te zitten. Bouterse en Dijksteel negeerden deze oproep van het OM en zijn sindsdien ondergedoken.

Met de plaatsing op de internationale Red Notices van Interpol wordt nu wereldwijd naar Bouterse gezocht, zoals aangekondigd door het OM.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse geplaatst op Interpol Red Notices