vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
3.8
(6)

Bouterse geeft lange verklaring tijdens verzetzaak

lees ook ...

Telesur bespreekt oplossingsmodellen internet op scholen met...

Vele scholieren volgen momenteel via het internet hun reguliere lessen. Dit is een van de onderwerpen waarover door de Telesur-directie gisteren is gebrainstormd met president Chan Santokhi. Voor pres...

De verzetzaak van ex-legerleider Desi Bouterse is vandaag uitgesteld naar 29 januari 2021. De ex-legerbevelhebber heeft een lange verklaring afgelegd tijdens de zitting. Hij is in verzet gekomen tegen het vonnis waarbij hij 20 jaar cel opgelegd heeft gekregen. “De geschiedenis zal ook mij vrijspreken van alle schuld aan het trieste, traumatische gebeuren van 8 december 1982,” hield Bouterse de Krijgsraad voor.

Bij aanvang van zijn verklaring bood Bouterse verontschuldigingen aan voor het feit dat hij de afgelopen 12 jaar niet naar de strafzittingen is geweest. Bouterse voerde aan dat hij in persoon had meegewerkt aan het gerechtelijk vooronderzoek bij de rechter-commissaris en ging er vanuit dat met de aanwezigheid van zijn raadsman op de zittingen hij steeds vertegenwoordigd was. “Een denkfout mijnerzijds en mijn verontschuldigingen daarvoor”, zei de verdachte.

Irvin Kanhai, de advocaat van Bouterse, heeft excepties opgeworpen in de zaak. Hij vindt dat zijn cliënt Bouterse niet op de juiste wijze is opgeroepen of gedagvaard. Hij zegt dat een onbevoegde de dagvaarding heeft getekend. Volgens Kanhai zou de Krijgsraad helemaal onbevoegd zijn geweest om de Amnestiewet buiten toepassing te laten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse geeft lange verklaring tijdens verzetzaak