donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
5
(2)

Bouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”

lees ook ...

Werkgroepen informeren OKB over verloop verkiezingen

Op zaterdag 18 maart 2023 heeft het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) de tweede trainingssessie gehouden, waarbij leden en plaatsvervangende leden werden bijgepraat over de taken en werkzaamheden van ver...

NDP-voorzitter Desi Bouterse heeft zaterdagavond tijdens een kadermeeting van zijn partij flink uitgehaald naar de regering-Santokhi. Dat het niet goed gaat in het land heeft hij benadrukt in zijn toespraak. Hij vraagt zich af hoe het met Suriname zal aflopen, want de situatie in het land maakt je depressief.

Volgens de voormalig president moet er een verandering komen. “Als er geen verandering komt, wat zal er dan gebeuren met de kinderen en kleinkinderen.” Ook zei hij dat er in een korte tijd zoveel schandalen zijn. Mensen kunnen hun hoofd niet meer boven water houden en worden geïntimideerd. Op die manier kan het volk niet geleid worden.

De situatie is erger dan men denkt, zei de oud-president. Hij noemde de vele moorden en de dagelijkse berovingen. Er is verteld over geweldige veiligheidsplannen. Veiligheidsmannen schieten op veiligheidsmannen. Malaria steekt weer de kop op in het binnenland. Hetzelfde geldt ook voor lepra. Op alle fronten is er volgens Bouterse gevaar.

Er is volgens de NDP-topman sprake van klassenjustitie, omdat personen die strafbare handelingen hebben gepleegd, vrijuit gaan omdat in de top “a tori e kiri”. Of iemand pakt het vliegtuig en is weg.

De NDP-topman stelt dat een onvoorstelbaar wanbeleid wordt gevoerd door de regering. Hij maakt zich zorgen over de grondroof die plaatsvindt en de rattenplaag in Nickerie. “Regering laat het duidelijk zijn. Wij van de NDP zeggen dat u 25 mei de verkiezingen moet houden!” benadrukt Bouterse.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse: “De situatie in Suriname maakt je depressief”