dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(5)

Bouterse benoemde ruim 20 beleidsadviseurs in Nickerie

lees ook ...

Suriname-Curaçao-Nederland toerisme potentie

Je ziet de rode draad, olie en gas zoals gevonden wordt voor de Surinaamse kust trekt hoog bezoek van onze voormalige koninkrijks partners. Eerst premier Rutte die geïnteresseerd is in olie exploratie...

Ex-president Desi Bouterse heeft onder zijn bewind ruim 20  beleidsadviseurs benoemd in het rijstdistrict Nickerie. 10 van deze beleidsadviseurs zijn officieel aangesteld op het districtscommissariaat, echter verschijnen zij niet aan het werk. Geen van deze beleidsadviseurs hebben een behoorlijke opleiding achter de rug, maar krijgen maandelijks een vergoeding van SRD 10.000. De rest van de 21 beleidsadviseurs zijn verdeeld over de verschillende ministeries.

Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een topambtenaar die pas in dienst is getreden bij dit ministerie ergert zich aan het feit dat hij ondanks zijn hoge opleiding, de adviezen moet volgen van beleidsadviseurs die niet eens een VOJ opleiding hebben genoten. Daarnaast zijn deze adviseurs de nederlandse taal niet machtig.

Ook de huidige regering zet de trend van Bouterse voort. In stille trom worden ongeschoolde politieke loyalisten op hoge posities geplaatst en verdienen zij een royale inkomen, zonder een behoorlijke functie- omschrijving en taak. De intellectuele gemeenschap van Nickerie stoort zich bijzonder aan deze benoemingen. “Op deze manier worden mensen niet gestimuleerd om zichzelf te scholen. Daarnaast worden geschoolde mensen, die kritisch zijn overgeslagen, terwijl zij juist een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde overheidsapparaat”, zegt een topdocent van de middelbare school. Hij wijst er ook op dat kritische mensen nog steeds slachtoffer worden van politieke rancune. “Er is eigenlijk niets veranderd. Ook deze regering tolereert geen kritiek met het gevolg dat ze draagvlak begint te verliezen. Wij willen zakelijk en professioneel beleid zien”.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBouterse benoemde ruim 20 beleidsadviseurs in Nickerie