Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bouterse belooft koersverlaging in november

Geplaatst

op

door

Personen die ongeveer US$ 300 betalen voor een huurwoning, zullen in staat worden gesteld om tegen SRD 8 de dollar te betrekken. Dit heeft president Desi Bouterse meegedeeld in het praatprogramma Bakana Tori op Radio SRS. Volgens het staatshoofd zal de koers op weg naar 25 november drastisch omlaag gaan.

Over het probleem rond de koers zijn er goede gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en financiële instellingen. Dit heeft ook gemaakt dat de koers aan het dalen is, maar nog niet overal op het gewenste niveau. Bouterse heeft verder aangegeven, dat er onderling tussen cambiohouders wat onenigheid is. “Hoe kan het dat twee cambio’s rond de SRD 8 zitten, terwijl anderen de dollar rond de SRD 8.35 en SRD 8.40 verkopen?”, vraagt de president zich af. De cambiohouders willen met staatshoofd praten en dat gesprek zal ook komen, want de koers moet omlaag.

Ongeveer twee jaar geleden was aan huurders beloofd, dat er een oplossing zou komen. Personen die in staat zijn om maandelijks rond de SRD 2000 aan huishuur te betalen, moeten een woning kunnen kopen. Er wordt hieraan gewerkt, beweert de regeringsleider. 

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio warm verwelkomd in Suriname

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dinsdagavond van harte welkeom geheten op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De selectie heeft hun laatste groepswedstrijd van CONCACAF voetbal met 2-1 gewonnen van Nicaragua. Dit neemt met zich mee dat natio zich rechtstreeks plaatsts voor deelname aan de CONCACAF Gold Cup 2020-2021.

Lees verder

Suriname

Expo “The Chinese in Me” verlengd

Geplaatst

op

door

De foto-expo “The Chinese in Me” is op verzoek van velen binnen de samenleving verlengd tot zondag 24 november aanstaande, steeds van 09:00 uur tot 17:00 uur. De tentoonstelling die op zaterdag 16 november van start ging in het verenigingsgebouw Kong Ngie Tong Sang, was aanvankelijk voor twee dagen gepland. Op de expo, die in het teken staat van 166 jaar Chinese vestiging in Suriname, zijn fotowerken te zien van Surinamers met ‘Chinees bloed’, Surinamers die in China zijn geweest en foto’s van personen die hun familiegeschiedenis vertellen via foto’s, stambomen, gezinsverhalen, en/of reiservaringen.

Het “Chinese in Me”-project werd op 17 augustus van dit jaar, na zorgvuldige voorbereiding gelanceerd in Coronie. In de afgelopen drie maanden is dit project volgens de Chinese ambassadeur Liu Quan met de steun van de Surinaamse regering, door de nauwgezette organisatie van de Suriname Chinese United Association (SCUA) en de Suriname-China Friendship Association (SCFA), onder de aandacht van alle gelederen in de samenleving gebracht. In deze periode zijn meer dan 50 personen geïnterviewd, historische foto’s, teksten en objecten verzameld tot een totaal van bijna duizend items. President Desiré Bouterse toonde tijdens de receptie in verband met het 70-jarig bestaan van de Volksrepubliek China ook interesse over de status van het project en gaf zijn persoonlijke ondersteuning.

Quan zegt dat de huidige relatie tussen China en Suriname zich snel ontwikkelt. “Volksuitwisselingen en culturele uitwisselingen zijn meer dan ooit actiever”, aldus de diplomaat. Volgens hem heeft China dit jaar 400 trainingsplaatsen en meer dan 10 beurzen gegeven aan Suriname, met de bedoeling Suriname te helpen het menselijk potentieel te versterken. Quan: “De Chinese ambassade in Suriname blijft doorgaan met culturele uitwisselingsactiviteiten, zoals het China Film Festival en de reeks “Ambassador Cup” sportwedstrijden, die allemaal goed zijn verwelkomd door de Surinaamse samenleving.” Quan memoreerde dat niet lang geleden een delegatie van de Surinaamse traditionele gezagdragers een bezoek heeft gebracht naar China. Het betrof een historisch bezoek, waarbij de vriendschap en het wederzijds begrip tussen China en de Suriname verder is versterkt. Deze reeks van activiteiten helpen Surinamers China beter te kennen en vormen een sterke basis voor de vriendschappelijke uitwisseling tussen beide landen.

Volgens ambassadeur Quan is het succes van “The Chinese in Me” onlosmakelijk verbonden met de brede steun van alle sectoren van de samenleving. Hij sprak zijn dank uit aan de Surinaamse regering, districtscommissaris Remie Tarnadi van Coronie, de SCUA, de SCFA en de medewerkers van de Chinese school.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X