Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Videoreport: Botanische cultuurtuin Suriname vernietigd

Geplaatst

op


De gemoederen houden de bevolking aardig bezig omtrent de uitgifte van gronden in de botanische cultuurtuin. De vorige regering heeft pal voor het aftreden onder leiding van Mike Noersalim stukken voor grond uitgifte getekend. Het gaat om terreinen welke deel uitmaken van het stuk land, bekend als de Cultuurtuin. Maar van waar de ophef ? Wat is de botanische cultuur tuin ? Hoe ziet het er nu uit ?

Onze reporter van Culturu.com doet verslaglegging van de cultuurtuin waarbij er verteld wordt waarom de botanische cultuurtuin zo belangrijk is. De Cultuurtuin is onze grootste en enige botanische tuin, waar Surinaamse en buitenlandse flora en founa aanwezig is.

De in Suriname cultuurtuin bevat verschillende exotische bomen en planten die geplant werden door onze voorouders, die uit verschillende delen van de wereld naar Suriname kwamen. Door de jaren heen is er veel ontbost, waardoor de cultuurtuin steeds kleiner wordt. Dit was ook het geval een week geleden, milieu-activisten en bezorgde burgers zijn niet te spreken over dit gedrag.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Poni
donderdag 23 juli 2020 18:43

Dit is schandalig, die mafkees Noersalim moet zich verantwoorden vind ik.

Donald
vrijdag 24 juli 2020 07:33

Heel erg dat men ons mooie natuur met zo een geschiedenis en een pracht van een tuin willen vernietigen. Ze zien geen waarde van ons surinamers wat we bezitten…Zei die Suriname wensen te vernietigen moeten ter verantwoording worden geroepen. Dat die mensen het land kapot maken is het stukje bewijs dat ze niet van Suriname houden. Gelukkig hebben ze het kunnen voorkomen.Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen