woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Boslanti viert feestelijke opening van nieuwe onderwijzerswoningen

lees ook ...

Het probleem van transport leerkrachten binnenland

Het transporteren van leerkrachten naar het binnenland behoort volgens minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en een deel van zijn staf tot één van de grote problemen van deze r...

Onlangs vond de feestelijke overdracht plaats van twee gloednieuwe onderwijzerswoningen in het dorp Boslanti te Brokopondo. Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) overhandigde in aanwezigheid van de gemeenschap de sleutels van de woningen aan het schoolhoofd. Deze mijlpaal werd mogelijk gemaakt dankzij de inzet van ondernemer Claudetta Tony, directeur van N.V. Sarafina.

Minister Emanuël toonde zich verheugd over dit belangrijke moment: “Een goede school alleen is niet voldoende; leerkrachten moeten ook gemotiveerd zijn om effectief les te kunnen geven. Het is daarom essentieel dat de benodigde faciliteiten beschikbaar worden gesteld.”

Ook burgervader Ludwig Mendelzoon van Brokopondo sprak zijn dankbaarheid uit naar de ondernemer, die al geruime tijd actief is in het gebied. Hij riep de gemeenschap op om dit geschenk te waarderen en de goede band met de ondernemer te behouden, en benadrukte het belang van eenheid: “Samen kunnen we veel meer bereiken.”

De woningen werden gebouwd nadat een ressortraadslid het initiatief nam om het probleem aan te kaarten bij de ondernemer. Voorheen moesten de leerkrachten lange afstanden afleggen om de school te bereiken. De nieuwe woningen bevinden zich naast de school en beschikken elk over twee slaapkamers, een badkamer, een toilet en een balkon.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoslanti viert feestelijke opening van nieuwe onderwijzerswoningen