vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
4
(1)

Boskalis zal mogelijk volgen week uitbaggeren Surinamerivier aanvangen

lees ook ...

Brunswijk: Reducing fuel prices must be done gradually

Vice President Ronnie Brunswijk thinks it's best to release the fuel price gradually rather than all at once. He can relate to the plans made to alter the course. He does think that the gold sector's ...

Uitbaggeren van de Surinamerivier is noodzakelijk voor de scheepsvaartsector. Dit project is begroot op 56 miljoen US dollar. “Alle aanbieders waren technisch goed en er is gekozen voor de goedkoopste bieder” zegt minister Noermohamed over de inschrijving. Er is gekozen voor de Nederlandse baggermaatschappij Boskalis  om dit werk uit te voeren.

Aan de inschrijving voor het baggeren van de rivier hebben een lokale contractor en vijf internationale ondernemingen deelgenomen in november 2020. Boskalis zal waarschijnlijk volgend week de werkzaamheden aanvangen. Suriname moet nu in staat zijn om grote schepen te accommoderen. De activiteiten van de offshore ontwikkelingen zullen de Surinaamse economie een boost geven.

China Harbour Engineering Company (CHEC) had in 2019 de gunning gekregen. Kort na aanvang van de werkzaamheden moest men stoppen, omdat de staat zich niet  hield  aan betalingsafspraken. Boete hiervoor is opgelopen tot tien miljoen Amerikaanse dollars. “De boete zal als schuld worden afgelost, maar ik heb nog geen idee wanneer we met het aflossen beginnen”, volgens Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken aan de pers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoskalis zal mogelijk volgen week uitbaggeren Surinamerivier aanvangen