woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Boskalis en Mas geven Bagger training

lees ook ...

De regering van Suriname heeft bij de uitvoering van het Suriname Rivier bagger Project, aangegeven dat lokale content ontwikkeling prioriteit heeft. Deze prioriteit wordt gerealiseerd door een intensieve samenwerking tussen de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), het consortium Boskalis en baggerbedrijf De Boer, middels het verzorgen van baggertrainingen, stages en het organiseren van rondleidingen aan boord van de baggervaartuigen.

Het doel van lokale content ontwikkeling is hoofdzakelijk gericht op de overdracht van baggerkennis aan Surinaamse instanties en onderwijsinstituten. Boskalis Academy heeft in samenwerking met de MAS van 8 tot en met 11 mei 2023 een baggertraining georganiseerd op HBO en MBO niveau, onder leiding van de trainer John de Vos. De organisaties die hebben geparticipeerd, zijn de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), het Polytechnisch College Suriname (PTC), het Surinaams Maritiem Instituut, het ministerie van Openbare Werken, MAS en directievoerder SRDP project ACE Consultancy.

De studenten van ADEK en PTC plus personeel van de MAS, het ministerie van Openbare Werken en ACE consultancy, krijgen een rondleiding aan boord van een baggervaartuig wanneer de operatie dat toelaat. Verder zal de mogelijkheid bekeken worden of studenten van het Surinaams Maritiem Instituut de gelegenheid krijgen hun vaartijd aan het eind van hun studie aan boord van een baggerschip te doen. Dit soort activiteiten maakt het mogelijk dat studenten hun kennis van de baggeren verder kunnen verbreden en dit mogelijk zelf als afstudeerthema kunnen kiezen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoskalis en Mas geven Bagger training