woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(2)

Bordo wil niet op bedeltoer om uitgaven NIS te financieren

lees ook ...

Jongere broer vicepresident Brunswijk nu directeur EBS

Leo Brunswijk, de jongere broer van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk, is vanaf woensdag de nieuwe directeur van de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Dit is gebeurd tijdens een Algemene Vergaderin...

Uit onvrede over de gang van zaken bij het Nationaal Indoor Stadion (NIS), had directeur Joël ‘Bordo’ Martinus, besloten zijn functie neer te leggen. Om de basisrekeningen zoals elektriciteit, water en onderhoud van het gebouw en terrein te kunnen betalen krijgt hij geen cent.

Hij had schriftelijk bedankt voor de directeursfunctie, maar is opgeroepen voor een gesprek met de leiding van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). Na dat gesprek is hij teruggekomen op zijn besluit en zal zijn werkzaamheden in vertrouwen voortzetten.

“Ik ben al moe om alles uit eigen zak te betalen. Ik krijg niet genoeg ondersteuning en kan mijn werk niet doen”, legt Martinus uit. De directeur is niet van plan om op de bedeltoer te gaan om uitgaven te kunnen financieren.

Er is volgens hem ook behoorlijk geknipt in de begroting, die hij heeft ingediend bij het ministerie. Er zijn door de leiding van het ministerie concrete toezeggingen gedaan voor een betere behandeling van NIS.

Het NIS is niet in staat om zelfstandig de kosten te dekken. Er is totaal geen ruimte voor investering en exploitatiekosten, zegt Martinus. Bij regenbuien lekt het dak als een zeef met als gevolg, dat de vloer onder water loopt. Door de Covid-pandemie heeft de Anthony Nesty Sporthal meer dan een jaar geen inkomsten kunnen genereren.

Martinus hoopt dat hij nu wel de nodige medewerking zal krijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBordo wil niet op bedeltoer om uitgaven NIS te financieren