zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
3.8
(4)

Bordo schenkt Euro 5000 om woonhuis te redden

lees ook ...

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale inte...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen...

Wij willen allen weten wat politieke figuren in Suriname doen. Er is een filmpje waar Joel Martinus alias Bordo iemand helpt zijn erf, waarschijnlijk met huis te behouden. We weten niet wie het filmpje maakte, maar er zijn sinds de smartphone er is, altijd en overal filmende mensen, maar de begunstigde is niet in beeld, alleen zijn benen en voeten zijn te zien.

Een zilvergrijze auto stopt ergens; Het is niet duidelijk te zien waar dat is. Er is een chauffeur met een bijrijder in de auto en Bordo zit achterin met een tas op schoot en een geld telmachine naast hem op de bank. Een man roept: Patron! De bijrijder zegt strak: Ik ben geen Patron. Patron zit achterin.

Een man roept: Ofa Patron? ik ben eruitgezet, ik lieg niet. Men wil mijn erf verkopen. Ik ben naar je toegerend. Tienduizend Euro moet ik voor dat erf betalen. Op blote voeten ben ik naar hier gerend. Ik houd je niet voor de gek. En Bordo zegt: Hoeveel?? Tienduizend Euro Patron, is het antwoord. “Nee, nee, nee, ik kijk met hoeveel ik je kan helpen”, zegt een ernstig kijkende Bordo.

“Ik moest een paar zaken gaan regelen vanmorgen. Je hebt geluk jongen, misschien kan je duizend Euro krijgen”, aldus Bordo. “al heb je 500 Euro voor me, het zal helpen”, claimt de man, “maar ik moet nu tienduizend Euro gaan betalen daar”, zegt hij er achter aan. Bordo antwoord: “Ik gá je helpen, maar ik kan je niet veel beloven. Ik kijk wat ik kan doen, want je moet ook geen lening gaan nemen die je niet kan terugbetalen.”

Bordo zoekt in de tas, waar in allerlei Eurobankbiljetten te zien zijn. Hij grabbelt uit een zijvakje van de tas een stapeltje vijftigjes en doet die in de telmachine. De man schrikt en roept Ohoo! Eyee baa, Patron ik had het niet gezien! Bordo maant hem aan om rustig te zijn. Hij telt 100 briefjes van vijftig; 5000 Euro voor hem uit en zegt ernstig: breng die bon voor me he?

De man vervolgd overdonderd en in blijdschap zijn weg met vijfduizend Euro.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBordo schenkt Euro 5000 om woonhuis te redden