maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(3)

Bordo, ontkent bemoeienis met occupatie, terwijl ooggetuige bevestigd

lees ook ...

Miskin is adamant about giving custom allowances

An agreement has been reached with the Negotiation Team with respect to various unions and the negotiations body of the Government that some government servant allowances will be raised. This relates ...

Joël ‘Bordo’ Martinus, ondervoorzitter van de ABOP keurt af dat hij wordt verdacht  van bemoeienis  met de occupatie van huizen en percelen door een groep mensen in Paramaribo-Noord. “Mi no sabi neks. Na zomaar den man e kari mi nen. Ik heb niemand gestuurd om huizen of percelen te occuperen”, is de reactie van de politicus, toen hij hiermee werd geconfronteerd door journalisten.

Woensdag was hij aanwezig om de occupanten aan te spreken en zijn eigen onderzoek te doen. Hij keurt het gedrag ook af, van mensen die een stuk terrein zonder toestemming in beslag nemen. Toch wijst hij erop dat dit bewijs is van  een hoge woningnood. “Iedereen wil een menswaardig bestaan hebben en als de mensen horen dat er een vrij stuk terrein is gaan ze erop af. De regering moet daarom snel een oplossing vinden voor dit vraagstuk”, aldus Bordo.

Een bron meldt dat hij niet alleen verantwoordelijk is voor de occupatie, maar Bordo heeft zelf een aantal huizen genomen. Volgens ooggetuige Amiёl Seymonson heeft Bordo een huis van zijn familielid afgepakt.  “Ik was daar toen hij mijn neef bedreigde dat hij hem zou schieten als hij niet weggaat. Mijn neef heeft alle papieren van het huis. Bordo zei ons dat we het huis niet gaan kunnen krijgen. Hij is nu bezig het terrein te omrasteren en dievenijzer te zetten”, zegt Seymonson.

Er is aangifte gedaan bij de politie, maar dit heeft nog niets opgeleverd. Bordo blijft ontkennen, dat hij zelf bezig is. “Mi abi omeni dyari. Mi no wani den presi disi. Den man e ley gi mi zomaar”, houdt Bordo vol.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBordo, ontkent bemoeienis met occupatie, terwijl ooggetuige bevestigd