donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Money Hond Bordo, Kalidien en Jongaman op Interpol Red Notice lijst

lees ook ...

Goudput tragedie: Arbeider verdwijnt in de diepte na waarsch...

Een tragedie voltrok zich op donderdagochtend 15 februari 2024 toen een 22-jarige man, bekend als R.N., na het afronden van opschoonwerkzaamheden een duik nam in de goudput bij Nieuw Koffiekamp, geleg...

Voor het signaleren van enkele verdachten is er een proces opgestart om gebruik te maken van het instituut van Interpol. Naast Joël ‘Bordo’ Martinus worden ook Ramaneo Kalidien en Clifton Jongaman opgespoord. Deze verdachten worden nationaal ook opgespoord op last van het Openbaar Ministerie (OM) en staan nu eveneens op de Interpol Red Notice lijst.

Martinus en Jongaman worden verdacht van medeplegen, medeplichtigheid tot moord, doodslag, deelneming aan een criminele organisatie, bedreiging met misdrijf, overtreding wet verdovende middelen en overtreding wet Money Laundering. Kalidien wordt in verband gebracht met de vangst van een grote hoeveelheid drugs op de Tafelberg en wordt verdacht van overtreding wet verdovende middelen.

In een verklaring benadrukt het OM dat het signaleren van een gezochte persoon via Interpol slechts een van de middelen is waarvan gebruik kan worden gemaakt om verdachten internationaal op te sporen en voorlopig aan te houden in afwachting van uitlevering of soortgelijke juridische stappen.

Internationaal kan het OM gebruikmaken van onder andere verdragen en justitiële en politiële samenwerkingen, die steeds hun nut en effectiviteit hebben bewezen. Ook in deze zaak wordt gebruikgemaakt van deze mogelijkheden.

Als er vanuit de gemeenschap informatie is over de verblijfplaats van de verdachten, kan contact worden opgenomen met de politie van de Unit Cold Case op het telefoonnummer 402134, het Command Center op 115 of de dichtstbijzijnde politiepost.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameMoney Hond Bordo, Kalidien en Jongaman op Interpol Red Notice lijst