dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
5
(2)

Bordo: “de straat opgaan is niet de oplossing, maar het stemlokaal”

lees ook ...

Nieuwe verkeerslichten hoek Gemenelandsweg en Pengelstraat

Nieuwe verkeerslichten op de hoek de Gemenelandsweg en de Johan Adolf Pengelstraat zijn kortgeleden in gebruik genomen. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, bedankte bij deze gelegenheid alle...

Joel ‘Bordo’ Martinus roept de samenleving, maar meer nog zijn fans op social media op, om de straat niet op te gaan om te protesteren. “Un no go na strati, un’ n’o dede.” Ook de protestactie van de NDP moeten zij niet ondersteunen, vindt hij. Als de NDP de straat op wil gaan, dan is het hun zaak, want dat is niet de oplossing. “De oplossing is wanneer je in het stemlokaal bent in 2025, dan maak je een keus,” zegt Bordo.

“Ga de straat niet op om Covid te krijgen en te sterven. Ik vraag jullie met alle respect om dat niet te doen. Laat de regering net zoals jullie Bouterse hebt gelaten. Laten ze doen wat zij hebben willen,” merkt Martinus op. Volgens de ABOP-topper zal het niet lang meer duren, want in 2023 zullen politieke toppers weer huisbezoeken afleggen om personen achter zich te krijgen. De gemeenschap heeft de sleutel in eigen hand, stelt hij.

“Nu is alles dat de klok slaat is Covid, omdat men geld daarvoor krijgt. Zijn er geen andere ziektes meer zoals maag-, darm- en andere ziekten. In Suriname is er alleen Covid. Mensen zijn in coma en het is Covid. Houd op man, mek’ un drai anu pari a boto en no kor’ a volk moro,” zegt Bordo.

Jaardag
Op 11 februari is hij jarig en zal die dag zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Hij zal zeker een aantal mensen uitnodigen. Hoeveel weet hij nog niet, maar er zal zeker wel een feestje zijn. De ABOP-topper geeft aan dat regeringstoppers continue feesten. “En mi a no wan pkin man in a kondre.” Hij beweert dat hij inlichtingen van verschillende kanten krijgt en zelfs vóór de president; van personen die zelfs op de feestjes aanwezig zijn.

Na zijn jaardag komt hij live en weet nu al dat meer personen hem die dag zullen volgen, want de ene persoon geeft de informatie door aan een ander. Meer dan 10.000 personen zeggen hem wat hij moet doen. Hij benadrukt dat protesteren niet de oplossing is. “Als de mensen thuiskomen om vlaggen te plaatsen, zeg ze dan wat je wil, want ze moeten je niet voor de gek houden.”

IMF
Wat heeft de regering al gedaan?, vraagt hij. Ze zijn continue bezig met het invullen van posten en kijken niet wat het volk zelf wil. Er werd gezegd dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet goed was. Chandrikapersad Santokhi zei dat Bouterse niet naar het IMF moest en nu is hij zelf gegaan.

Verder haalde Bordo problemen aan die zich bijvoorbeeld voordoen bij Grassalco. Hij vraagt zich af wanneer de president daar zal ingrijpen. “Zal hij dat doen als het bedrijf failliet is?”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBordo: “de straat opgaan is niet de oplossing, maar het stemlokaal”