zondag 14 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.1 C
Amsterdam
0
(0)

Boottransport leerkrachten naar standplaats is onzeker

lees ook ...

By The Way, hoge prijzen op komst met BTW

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft op donderdag 11 augustus jongstleden aangegeven dat de belasting toegevoegde waarde(BTW) een inflatoir effect zal hebben. Dat wil zeggen da...

Bootslieden, die leerkrachten moeten vervoeren naar hun standplaats hebben hun stem laten horen ten aanzien van de prijzen en het feit dat de overheid betalingsachterstand heeft. De kans bestaat dat leerkrachten op sommige plaatsen stranden, omdat de bootslieden niet staan te popelen om hen te vervoeren.

Yuro Dipotaroeno, waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs, is hiervan niet op de hoogte. “We treffen juist voorbereidingen om de onderwijzers in het binnenland te krijgen. Ik heb niet gehoord dat boothouders een probleem hebben,” zegt hij desgevraagd.

Bootsman Abauna vindt dat de overheid geen rekening houdt met verplichtingen van de bootexploitanten. “We zijn een belangrijke schakel voor het onderwijs in het binnenland en zouden niet moeten bedelen voor ons geld. Het dient deze week gestort te worden, anders zullen de leerkrachten zomaar met de bus naar Atjoni gaan voor verder transport,” laat Abauna weten. Abauna is verzekerd, dat collega’s het eens zijn met hem, maar uit vrees voor rancune dat publiekelijk niet laten merken. Zowel hij als Robby Pinas van het Cotticagebied willen verhoogde tarieven. “A moni lasi waarde keba. Dat is het nadeel van de boothouders”, reageert Pinas. Hij vervoert leerkrachten van Wanhati naar Tamarin, twee dorpen aan de benedenloop van de Cotticarivier.

Ook bij René Amautan van het Paramaccagebied, die leerkrachten vervoert naar Langatabiki, heeft de overheid een betalingsachterstand. Hij heeft ook een bus waarmee hij de onderwijzers van Paramaribo transporteert naar Snesikondre om hen vervolgens per boot te brengen naar het nabijgelegen Langatabiki. Hij is solidair met zijn collega’s, maar zal toch varen om meer achterstand van het onderwijs in zijn gebied te voorkomen. “Ik wil niet dat de kinderen steeds achterblijven met hun leerstof, want vanwege de corona-situatie hebben ze al maanden geen les gevolgd.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoottransport leerkrachten naar standplaats is onzeker