zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Boothouders Paramaribo-Meerzorg onaangekondigd in actie

lees ook ...

Somohardjo betreurt prestaties in Saramacca tijdens laatste ...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) heeft tijdens de laatste verkiezingen van 2020 een teleurstellende prestatie geleverd in het district Saramacca, waar ze voorheen altijd minstens één zetel wis...

Boothouders van de vaarroute Meerzorg-Paramaribo hebben iedereen met hun actie verrast. Zij zijn vanmorgen in actie vanwege de stijgende brandstof en andere prijzen, waardoor hun onderneming niet meer rendabel is. Men wil tarieven die hoger liggen, dan het huidige tarief van SRD.5,- Volgens hen is dat  reeds is achterhaald.

“Sommige boothouders zijn reeds failliet. We kunnen echt niet met de verslechterde economische situatie en we hebben de indruk, dat de overheid ons vergeten is”, aldus Moedjono Tirtotaroeno, secretaris van de Vereniging van Boothouders in het District Commewijne (VBDC).

De secretaris heeft kritiek op het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme (TCT). Afspraken gemaakt met de boothoudersvereniging worden niet nagekomen. Sommige zitten met een vergunningen probleem. “We moeten eigenlijk een tarief van 50 SRD per persoon, maar dat gaat wel killing zijn voor passagiers. De overheid moet compenseren.”

Districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab van Commewijne heeft de directeur Fariyal Renfurm van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB)  gevraagd om extra pendelbussen in te zetten voor de passagiers. Hij ziet ook graag dat er NVB-boten op het traject Meerzorg-Paramaribo worden ingezet. Dit is een langgekoesterde wens. De Burgervader wil zich inzetten om dit spoedig  gedaan te krijgen.

Particuliere bussen, die dit hebben gemerkt hebben naast de extra pendelbussen spontaan hun diensten verleend voor SRD.10,- per pers, het dubbele van het tarief van de pendelbussen, waardoor de gedupeerden vervoerd konden worden.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoothouders Paramaribo-Meerzorg onaangekondigd in actie