vrijdag 19 april 2024
31 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

Boot met vreemdelingen onderschept op Marowijnerivier

lees ook ...

Negen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld

Negen assistent-luchtverkeersleiders zijn vrijdag jongstleden bevorderd tot volwaardige luchtverkeersleiders. Deze medewerkers worden nog drie maanden on the job getraind. Zij hebben vijf jaar lang ge...

Eenheden van het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname zijn tijdens een reguliere vaarpatrouille op de Marowijnerivier gestuit op een boot met daarin 18 buitenlanders. De motorist probeerde bij het zien van de patrouille de boot uit handen van de militairen en politie te houden.

Waarschuwingsschoten waren nodig om het vaartuig tot stilstand te brengen. De motorist en 1 opvarende wisten echter zwemmend de oever te bereiken en te ontvluchtten.

Van de overige 16 opvarenden bleek het te gaan om 11 Cubanen en 5 Brazilianen, waarvan slechts 6 Cubanen legaal in Suriname bleken te vertoeven. Bij de aanhouding zijn er ook voor in beslagname vatbare spullen aangetroffen, zoals 2 satelliettelefoons, cellulairs en 4 vaten benzine.

Aangezien het vermoedelijk gaat om mensensmokkel zijn alle opvarenden aangehouden door de politie. De politie zet het onderzoek voort. Het bewaken van ‘s landsgrenzen is (één) van de bijzondere taken van het Nationaal Leger alsook ondersteuning aan de politie. Er wordt getracht de mensensmokkel op deze manier een halt toe te roepen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoot met vreemdelingen onderschept op Marowijnerivier