zaterdag 25 mei 2024
24.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
4
(2)

Boot kapseist op Surinamerivier; twee doden

lees ook ...

Noodweer veroorzaakt stroomstoringen in EPAR-netwerk: EBS we...

Afgelopen weekend werden er aanzienlijke stroomstoringen gemeld in het EPAR-netwerk, dat Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca, delen van Brokopondo en Marowijne bedient. EBS rapporteert dat...

Wat een leuk paasweekend voor vier mannen moest worden is abrupt geëindigd. Een boot met daarin vier personen is op vrijdag 15 april op de Surinamerivier ter hoogte van Overbridge gekapseisd. Twee van de opvarenden, de 66-jarige Guno Gorre en de 79-jarige Eugene Rokette, zijn door verdrinking om het leven gekomen.

Na de melding van het voorval heeft de politie van het bureau Paranam de locatie aangedaan voor onderzoek. De lifeguard van Overbridge heeft twee personen, Lloyd R. en Jules K., kunnen redden. Zij hebben veilig de oever bereikt. Hun situatie is stabiel.

Volgens verklaring van de twee overlevenden waren zij op weg naar plantage Toevlucht die aan de rechteroever van de Surinamerivier ligt om het paasweekend daar door te brengen. Door de slechte weersomstandigheden, was het water onstuimig, waardoor de boot door hoge golven is omgeslagen. Zij raakten allen te water, waarbij zij met behulp van de lifeguard de oever hebben bereikt.

De twee anderen kwamen door verdrinking om het leven, waarbij hun lijken kort daarna werden geborgen. Een arts stelde officieel de dood van de twee slachtoffers vast.

Hangende het onderzoek zijn de ontzielde lichamen van Guno en Eugene na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoot kapseist op Surinamerivier; twee doden